S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament adjudica el servici Menjar a domicili per 12,6 milions d’euros i quatre anys

Les persones beneficiàries reben en els seus llars un menú d’amanida, primer plat, segon plat i postres, amb un cost de 2,30 euros per dia

• Tota la informació dels tràmits d’este servici es pot consultar en la seu electrònica municipal

04/04/2023

La Junta de Govern Local té previst aprovar este dijous l’adjudicació del servici Menjar a domicili per import de 12,6 milions d’euros per als quatre anys de contracte. En total, s’oferixen 1.500 places per a persones de més de 65 anys, i menors d’esta edat amb discapacitat, dependència o incapacitat. Els usuaris i usuàries reben en els seus llars un menú d’amanida, primer plat, segon plat, les postres i pa, junt amb un litre de llet i suc setmanal, els 365 dies de l’any. L’Ajuntament en paga el 68 % i la persona beneficiària, el 32 %, de manera que el cost ascendix a 2,30 euros el menú per dia.
 

La regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, ha recordat que el Menjar a domicili és un servici municipal de caràcter preventiu, la finalitat del qual és proporcionar benestar nutricional físic i social a les persones en situació de vulnerabilitat i les seues famílies, contribuir a millorar la seua qualitat de vida, possibilitar que continuen en el seu entorn habitual, i retardar que ingressen en una residència.

Els requisits per poder ser admés en el programa estan recollits en l’Ordenança reguladora del servici Menjar a domicili. S’hi establix un límit de capacitat econòmica per atendre de manera prioritària les persones més vulnerables. L’empresa SERUNION és l’adjudicatària del contracte. A més de facilitar els aliments, també es cedix a qui ho necessite microones i frigorífic, així com caixes de parament, compostes per tres gots, tres plats plans, tres plats sopers, tres plats de postres, tres forquilles, tres culleres soperes, tres culleres de postres, sitiet de tela i tovallons de paper. Existix igualment servici de cessió de claus.

La carta té una rotació de quatre setmanes amb l’objectiu de promoure la varietat i es fan prevaldre els productes de proximitat i les receptes de tradició local. També hi ha fins a 13 menús especials en dates assenyalades, com ara el Nadal o les Falles, i 11 dietes personalitzades per adaptar-se a les diverses situacions sanitàries ―menús per a celíacs, dieta basal o dieta hiposòdica, entre altres―.

La titular de Servicis Socials ha apuntat que el servici afecta l’alimentació i la salut, però també l’acompanyament davant de la soledat no desitjada. En eixe sentit, es desenvolupen activitats de trobada al voltant del menjar una volta a l’any, i entre l’equip de professionals es troba la figura del treballador social, qui realitza el seguiment dels casos de més risc.

Tota la informació al voltant dels tràmits d’esta prestació es pot consultar en la seu electrònica municipal.

Recursos multimèdia

Isabel Lozano