S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Ajuntament, Generalitat i Ministeri recolzen l'acord que permetrà la rehabilitació de 729 habitatges de la ciutat amb fons Next Generation

Joan Ribó ha destacat que la recuperació d'espais arriba a tots els barris de València; en aquest cas, són 30 milions per als grups Tendetes i Verge dels Desemparats

• Vora 2.000 persones es beneficiaran directament d'estes iniciatives de millora

06/02/2023

L'Ajuntament, la Generalitat i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana han materialitzat hui l'acord de programa d'ajudes a les actuacions de rehabilitació de barris que es financen amb càrrec dels fons europeus Next Generation. L'alcalde de València, Joan Ribó, la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez; i el vicepresident segon del Consell i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Hector Illueca, han recolzat este dilluns el conveni que permetrà recuperar 729 habitatges particulars dels blocs populars Mare de Déu dels Desemparats i Tendetes, als barris de Tres Forques i Campanar.
 

L'acte ha comptat també amb l’assistència de la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, i de la delegada del Govern, Pilar Bernabé. Tal com ha explicat l'alcalde, Joan Ribó, L'acte ha comptat també amb la participació de la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, i de la delegada del Govern, Pilar Bernabé. Tal com ha explicat l'alcalde, Joan Ribó, esta és “una mostra més de l'aposta ferma per la recuperació de la ciutat, que ha impulsat este Govern, i que permetrà millorar la qualitat de vida de quasi 2.000 habitants i, a més, oferirà treball a les empreses de construcció sense necessitat de més sòl”. Ribó ha destacat que la deterioració dels espais pel pas del temps ha afectat més estos blocs de cases socials que van ser destinades en el seu moment a les classes més humils. “Per això, ara, després de molts anys, amb l'impuls dels fons europeus de reconstrucció i la decidida aposta de l'administració autonòmica i dels diferents ajuntaments, fem un pas de gegant en la recuperació d'estos barris”. “Demostrem que portem la recuperació de l’espai a tots els barris”, ha conclós.

Per la seua banda, la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha subratllat també “la importància d'este acord per a València, perquè permetrà aplicar els fons Next Generation a la rehabilitació de l'habitatge més precari de la nostra ciutat”. “Uns habitatges –ha recordat Gómez- que van ser desenvolupades en els anys cinquanta, i que, hui dia, no complixen amb els estàndards d'habitatge energètic i d'accessibilitat”.

“Estem portant el finançament a comunitats de propietaris que, segurament, sense estes ajudes no podrien dur a terme esta rehabilitació dels seus habitatges –ha conclòs Sandra Gómez- alhora que des de l'Ajuntament regenerem tot l'espai públic, de manera que la regeneració de l'espai privat vaja acompanyat de la recuperació de l'espai públic, que són els barris”.

L'Ajuntament de València aportarà el 30 per cent del cost total en cadascuna de les actuacions, és a dir, prop de 10 milions d'euros en total, entre els anys 2023 i 2026. En el cas del Grup Mare de Déu dels Desemparats (barri de Tres Forques), una construcció que data de l'any 1965, es rehabilitaran 33 edificis (amb un total de 366 vivendes), amb una inversió total de 17,4 milions, dels quals l'Ajuntament aportarà el 33,25%; la Generalitat, el 3,43%; i el Ministeri, amb l'aportació dels fons europeus, arribarà fins al 62,40% restant. D'esta manera, el cost per als particulars només serà del 0,85% del total de la intervenció.

Quant al Grup Campanar (Tendetes), construït en 1961, es contempla la rehabilitació de 42 edificis, amb un total de 363 habitatges, la qual cosa suposa la reurbanització integral de 15.102 metres quadrats. En este cas, el cost total és de 17,1 milions. El Ministeri s'encarregarà del 61,77% d’este; i l'Ajuntament, del 28,61%, mentre que la Generalitat aportarà un 3,70%, de manera que el que els particulars hauran d'assumir únicament el 5,93%.

L'acord suposa la concessió d'ajudes per al desenvolupament d'actuacions de rehabilitació en els àmbits de barris, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d'Espanya (2021-2026) finançat per la Unió Europea, a través dels fons Next Generation. El passat 10 de gener es va celebrar l'acte formal de signatura de l'acord, en el qual van participar també representants de la resta de municipis valencians beneficiaris d'esta iniciativa. En total, són 23 ajuntaments de la Comunitat Valenciana els que han signat este acord bilateral, que permetrà destinar un muntant total de 142.848.665 euros a la rehabilitació de barris vulnerables, la qual cosa repercutirà en una millora general de la situació de les persones residents de 7.158 vivendes de tot el territori autonòmic.

Les persones que viuen en els blocs designats dels barris de Tres Forques i Campanar es beneficiaran de mesures d'eficiència energètica (aïllament exterior i canvi de fusteries), d'accessibilitat (instal·lació d'ascensor), d'eliminació d'amiant, i de conservació (actuació sobre les patologies d'humitat i sobre l'estructura). I, tal com ha destacat Ribó, un detall molt important és que en cap cas serà necessari efectuar reallotjaments. Per la seua banda, les actuacions de reurbanització contemplen la substitució del clavegueram i enllumenat, la reordenació de la mobilitat i els aparcaments, i el sanejament de l'arbratge o nou enjardinament amb mobiliari urbà, acordat amb el veïnat, a més de noves pavimentacions i reasfaltats.

 

 

 

 

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Sandra Gómez