Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament arriba a un acord amb els propietaris de la Casa de la Demanà del Saler per adquirir la propietat

Es destinarà a usos veïnals

• La Casa de la Demanà del Saler

23/04/2022

La regidora de Pobles de l’Ajuntament de València, Lucía Beamud, ha donat a conèixer que l’Ajuntament de València ha arribat a un acord amb la propietat de l’edifici històric de la Casa de la Demanà del Saler per a adquirir-lo i destinar-lo a usos veïnals, de forma que se sumarà a l’adquisició que ja va fer el consistori de la Trilladora del Tocaio en el Palmar. Dos dels béns de rellevància local de major importància dels Pobles del Sud.

 

La Casa de la Demanà del Saler, que actualment és seu de l’associació Amics de la Casa de la Demanà, és un edifici del segle XVIII, que posteriorment va ser ampliat en 1920. En este espai emblemàtic de l’Albufera se celebraven les subhastes dels punts de caça del parc natural fins a mitjans del segle XX.

“Davant la impossibilitat de créixer en terreny protegit, per al Poble del Saler és molt important que l’Ajuntament adquirisca la Casa de la Demanà, ja que resoldrà un dèficit important en dotacions públiques”, ha explicat la regidora Lucía Beamud, qui ha recordat que esta acció “va ser una de les promeses d'este govern, liderat per Joan Ribó, i que i ara es materialitzarà com un altre dels compromisos complits”.

“Com ja va ocórrer amb la Trilladora del Tocaio del Palmar, la gestió d’esta compra no ha sigut gens fàcil, ja que l’Ajuntament ha hagut de negociar molt amb la propietat per poder adquirir l’edifici amb unes condicions beneficioses per a l’interès general”.

L’Ajuntament ha tancat este acord de compra per un import de 922.366,68 €

Adequació accés nord al poble del Saler

La regidora Lucía Beamud també ha explicat que hi ha una altra inversió prevista en el saler pròximament, es tracta de la reurbanització del costat esquerre de la carretera del Riu direcció València ciutat. D’acord amb la planta viària facilitada pel Servici de Mobilitat Sostenible i d’acord amb les necessitats d´aparcament plantejades pel veïnat, s´està estudiant una secció transversal de la carretera amb una nova reordenació de la zona de l’aparcament actual.

La solució proposada consistix en la reordenació de la zona d’aparcament actual mitjançant aparcaments distribuïts en espina de peix a 40º amb paviment de formigó i la repavimentació de la vorera existent amb rajola hidràulica llisa igual a la que hi ha a l'inici de la carretera. S'instal·laran també escocells per a nou arbrat i s'inclourà la canalització d’enllumenat públic.

D’altra banda, s'està estudiat el drenatge de la carretera amb la distribució d'embornals i la presa a la xarxa de sanejament existent. Es tracta d’unes actuacions amb un pressupost de : 86.515,00 €.

“El Poble del Saler és un nucli de gran importància per al govern de Joan Ribó, per la seua emblemàtica localització i perquè este govern té una mirada molt sensible cap als Pobles de la nostra ciutat. Açò, ho demostrem amb fets com són estes dos grans inversions que suposaran un benefici molt gran per als veïns i veïnes d’esta localitat”, ha conclòs Lucía Beamud.