S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Les Biblioteques Municipals proposen més de 70 activitats culturals per a octubre

El Dia Internacional de les Biblioteques i el Dia de les Escriptores marcaran l'agenda d'esdeveniments culturals a les biblioteques municipals

• Les activitats es duran a terme en les 32 biblioteques de la xarxa municipal

04/10/2022

Un total de 73 activitats culturals pensades per a majors i xicotets arribaran a tots els barris de la ciutat a través de les 32 Biblioteques Municipals de València durant el mes d'octubre. Este mes és un dels més especials de l'any per a les biblioteques, ja que es commemora el Dia de les Biblioteques (24 d'octubre) i el Dia de les Escriptores (17 d'octubre).

 

La programació cultural de les biblioteques municipals per a este mes inclou tallers d'escriptura creativa, fotografia, exposicions, xarrades, clubs de lectura, concerts, jocs de taula o presentacions d'autors.

A més, la variada programació comptarà amb 30 activitats pensades exclusivament per als més xicotets i les seues famílies, entre les quals destaquen els contacontes, tallers temàtics orientats als menors, activitats per a fomentar la lectura o ValenCIRC. Respecte a la col·laboració amb el festival de circ valencià, hi haurà actuacions a la Biblioteca de Sant Marcel·lí-Camí Real el 4 d'octubre i a la biblioteca de Patraix el 6 d'octubre.

“Oferim una programació cultural molt ambiciosa, pensada per a tota la ciutadania i treballant amb diferents col·lectius”, ha exposat Maite Ibáñez, regidora d'Acció Cultural, qui ha animat a la ciutadania a “gaudir d'estes propostes” amb les quals pretenem “promoure la lectura i el coneixement, crear hàbit lector, fomentar la cultura i fer barri”.

Dia Internacional de les Biblioteques i Dia de les Escriptores

A més de celebrar el Dia de la Comunitat Valenciana, es commemoren dates tan importants com el Dia Internacional de les Biblioteques, el 24 d'octubre, o el Dia de les Escriptores, el 17. Per a estes ocasions, les biblioteques han preparat un complet calendari d´activitats.

Isabel Barceló, Vicente Norte, Alberto Morate, Alejandro Roig, Rosa Roig o Mercedes Santos són alguns dels autors que han triat els espais culturals de les Biblioteques Municipals per a compartir els seus últims treballs.

A estes trobades s'unirà la inauguració de l'exposició ‘Dones del món’ el 24 d'octubre a càrrec de Creu Roja, a la Biblioteca de Sant Marcel·li-Camí Real, Clara Santiró i Font. Esta mostra pretén sensibilitzar a la població sobre la situació de les dones en el món i sobre conceptes relacionats amb el gènere i la coeducació a través de diverses fotografies. 

El Dia de les Escriptores serà el marc en el qual es desenvolupe la xarrada ‘Escriptores valencianes’ protagonitzada per l'escriptora Rosa Roig a la Biblioteca de la Petxina, el dimarts 18 d'octubre. Esta iniciativa, emmarcada en el cicle ‘Celebrem la Lectura’, pretén visibilitzar el treball de les dones en la literatura. Per a esta conferència, la presentació serà a càrrec de la també escriptora Rosa María Rodríguez Magda.

Exposicions, tallers i altres activitats

A esta commemoració se sumaran dos tallers específics a les Biblioteques de Sant Marcel·li-Camí Real i Benicalap, el dilluns 17 i dimarts 18, respectivament. A més, hi haurà contacontes, club de lectura i un taller documental que completaran les activitats entorn de l'efemèride.

L'extens programa cultural del mes d'octubre s'enriquirà amb la realització de cinc exposicions. Una d'elles, denominada ‘Heroïnes de la modernitat: les dones somiades per Jules Verne’ ha arrancat el 3 d'octubre a la Biblioteca de Marxalenes Joanot Martorell. Eixe mateix dia va començar l'exposició ´Tres dones´ a càrrec de Hollie Wittman, a la Biblioteca de Natzaret, i el dia 5, les exposicions ´Els colors de la meua ment´, a càrrec de Miguel Risueño, en la Biblioteca de Sant Marcel·lí-Camí Real; ´Alta tecnologia travestí´ a càrrec de Rubén Antón, amb la col.laboració d´Alodia Clemente, Llibreria La Rossa, a la Biblioteca de Benimaclet, i ´Migracionest´, del Col·lectiu Línies, volums i colors, a la Biblioteca de Benicalap. A més, es pot visitar en el Palau de Cervelló l'ex-posició “Biblioteca Històrica i Hemeroteca municipal de València. 120 anys d'informació i cultura. 1902 – 2022”, i reservar visita guiada, a través de hemerotecam@valencia.es o bhistori-ca@valencia.es.

A estes activitats s'unirà un concert a la Biblioteca del Castellar-L’Oliveral, Matilde Ramos, protagonitzat per l´alumnat i professorat de l'escola de música Vicente Gimeno, el 22 d’octubre a les 11.30 hores. El mes es tancarà amb la instal·lació de la Plaça del Llibre en la mateixa plaça de l'Ajuntament, en la qual col·labora la regidoria d'Acció Cultural.