S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Les Biblioteques Municipals de València organitzen més de 50 activitats per a tots els públics durant el mes de febrer

Sis biblioteques municipals acostaran als barris de València les activitats del Festival Fronteras, protagonitzades per professionals de la música i la literatura

• Biblioteca de la Petxina

06/02/2023

Durant el segon mes de l'any, les Biblioteques Municipals de València posen en marxa una programació cultural amb diferents accions amb catorze contacontes, tretze clubs de lectura, cinc exposicions, cinc presentacions de llibres, dos audicions i un festival, destinades a tots els públics, entre les quals s'inclou el Festival Fronteras, la nova proposta cultural, impulsada conjuntament per la regidoria d'Acció Cultural, i Les Arts.
 

Exposicions, trobades dels clubs de lectura, presentacions d'obres, jocs, tallers, formacions, audicions, i molt més, són les activitats que les Biblioteques Municipals de València han preparat per al mes de febrer. “Estes activitats permeten acostar la cultura a la ciutadania i promocionar les Biblioteques Municipals de València com a espais per al encontre i l'aprenentatge, situar-les com a espais de referència social i cultural”, explica la regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez.

En concret, a principis del mes de febrer arranquen els contacontes per als més xicotets de la casa, entre ells destaca ‘The Owl Baby’, una experiència en anglés a càrrec de John Cannings, així com ‘El regal de Bubú’ amb Kummerlin o ‘Dones científiques’ de Marta Pereira. Autors com Eloi Yagüe, Pere Rosa, Nicolás Estévez o José David Vidal Soler, presentaran les seues obres a la Biblioteca de Casa de la Reina, Clara Santiró i Font, Francesc Almela i Vives i Petxina, respectivament.

També es podran visitar exposicions com ‘Joan Fuster: una vida il.lustrada’ i ‘Rizoma’, a la Biblioteca de Sant Marcel·lí, ‘Heroïnes de la modernitat: les dones somiades per Jules Verne’, a la Biblioteca d’Arrancapins, ‘La motxila de Najma’ a la Biblioteca de la Creu del Grau, o ‘Temporal’, a la Biblioteca de Patraix.

D'altra banda, el dijous 16 tindrà lloc una audició a càrrec de l'alumnat del Conservatori Municipal de Música José Iturbi a la biblioteca del Cabanyal – Canyameral, i el dissabte 25 de febrer una altra audició a càrrec de l'Escola de música "Vicente Gimeno" a la biblioteca del Castellar-l´Oliveral.

A més, per a totes les persones que vulguen activitats relacionades amb la lectura, al febrer es podran apuntar a un dels 41 clubs de lectura que es reunixen a les Biblioteques de València al llarg de tot l'any. Este mes tornen les trobades dels clubs: ‘Club de lectura de poesia: Trobada amb Anna Montero’, ‘Filant Paraules’, ‘Escriptura creativa per a adults’, ‘Club Familiar +8’, ‘Club bebeteca’, ‘Club de lectura de poesia’, ‘1-3 anys matinal’, ‘Escriptura creativa familiar’ o ‘Naixem llegint’.

Festival Fronteras

Com a novetat, este mes de febrer arriba a les Biblioteques Municipals de València el Festival Davanteres, una nova activitat cultural impulsada per la regidoria d'Acció Cultural i Les Arts, al costat de La Fàbrica, encarregada de la direcció artística i la coordinació. Esta iniciativa pretén acostar la música i la literatura a la ciutadania a través de trobades amb grans artistes. En este sentit, “els tallers que s'organitzen a les Biblioteques Municipals de València dins del Festival Davanteres són una manera de fer arribar el festival a tots els barris de la ciutat i reforçar la funció cultural i formativa que exercixen les biblioteques”, assenyala Maite Ibáñez.

La violoncel·lista Helena Poggio, la soprano Raquel Andueza, el periodista i escriptor Paco Cerdà, el compositor Jose Mª Sanchez Verdú, el novel·lista Benjamí Prado i el músic Daniel Broncano, són els protagonistes dels tallers que s'impartixen a les biblioteques. L'objectiu d'estos encontres és que els participants puguen aprendre de la mà de professionals de la música i la literatura, al mateix temps que gaudixen d'un temps d'entreteniment.

El dijous 9 de febrer a les 18 h. tindran lloc diversos d'estos tallers. Helena Poggio, membre de Quarteto Quiroga, desgranarà, a la biblioteca La Petxina, el procés de creació amb el seu instrument; Benjamin Prado, a la biblioteca de Benicalap relatarà els secrets de la composició de les seues lletres per a Joaquín Sabina; José María Sánchez Verdú acostarà la inspiració literària en la composició musical d'avantguarda a la biblioteca de Sant Marcel·lí. El mateix dia però a les 18.30 hores tindrà lloc, a la biblioteca de Benimaclet, un viatge per la poesia en la veu dels cantautors en llengua valenciana, a càrrec de Paco Cerdà. El taller del divendres 10 l'impartirà Daniel Broncano, director del festival ‘Música en Segura’, sobre com muntar i gestionar un festival de música en l'actualitat, a la biblioteca Patraix-Azorín a les 18 hores. El dissabte 11 de febrer a les 11.30 hores a la biblioteca d´Arrancapins la soprano Raquel Andueza donarà les claus per a l'ús de l'instrument musical “més delicat”, la pròpia veu.

Les Arts acollirà també artistes reconeguts del panorama valencià i nacional, a través de trobades íntimes amb autors, on els participants conversaran amb els artistes, i podran gaudir d'actuacions musicals i recitals.

https://www.lafabrica.com/festivalfronteras/

Recursos multimèdia

Maite Ibáñez