Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Educació ofereix per al pròxim curs un nou projecte educatiu sobre la figura de Joaquín Sorolla

Ja està obert el termini perquè els centres de la ciutat de València sol·liciten els projectes educatius per al curs 2022–2023

• 2023 es celebra l'any Sorolla

26/07/2022

La Regidoria d’Educació ofereix als centres escolars per al curs que ve un nou projecte educatiu per a treballar a l'aula la vida i l’obra de Joaquín Sorolla amb motiu de la celebració de l’any Sorolla, en 2023. La regidora d'Educació, Maite Ibáñez, ha explicat que “és important involucrar als centres educatius en el full de ruta de la celebració de l'any Sorolla 2023, una excel·lent oportunitat per acostar la seua vida i creacions artístiques a l'alumnat i reivindicar la importància de l'educació artística”.

 

Ibáñez ha explicat que els objectius del nou projecte didàctic són “incentivar la creativitat i potenciar l'expressió artística, fomentar el treball en equip i ampliar coneixements sobre l'art valencià”. Per a la regidora, “l'educació artística, el foment de la creativitat i el coneixement de la història de l'art és clau en el procés d'aprenentatge de l'alumnat”.

El nou programa, titulat “Sorolla, un passeig a la vora de la mar”, està dirigit fonamentalment a l'alumnat d'educació primària i secundària. En la primera sessió, s'indagarà en la vida i obra del pintor, i es realitzarà una interpretació actualitzada d'un dels seus quadres. En la segona sessió, s'utilitzarà la tècnica del collage per a recrear i comprendre la pintura impressionista, postimpressionista i luminista. A més, a través de la correspondència que va mantindre amb Clotilde, la seua esposa, els escolars s'aproximaran a la figura de la dona que va exercir un paper determinant en l'èxit de l'artista.

A més, es promouran visites guiades al Museu de Belles Arts perquè l'alumnat conega les obres de Sorolla.

Recursos multimèdia

Maite Ibáñez