S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València, una de les ciutats més felices del món segons l’índex Happy City 2023

L’Institute for Quality of Life y el Happy City Hub de Londres premia l’Ajuntament amb el certificat de bronze per “la seua dedicació per millorar la vida del veïnat”

• Parc Natural de l'Albufera

24/03/2023

El “compromís amb el benestar de la ciutadania” li ha valgut a València situar-se enguany en el rànquing de les ciutats més felices del món que elabora l’Institute for Quality of Life i el Happy City Hub de Londres a través de l’índex Happy City. L’entitat hi ha reconegut amb el certificat de bronze “la dedicació per millorar la vida del veïnat, recolzada per un esperit de col·laboració i innovació”.
 

L’institut ha informat per carta a l’alcalde, Joan Ribó, del premi, que “col·loca la ciutat en el mapa global com un lloc desitjable per a viure, treballar, jugar i sentir com a llar”. L’índex Happy City mesura el benestar de la ciutadania en l’àmbit internacional, mitjançant l’anàlisi d’àrees relacionades amb la presa de decisions en les comunitats, les polítiques socials, els servicis públics i la resposta als nous desafiaments.

Segons Ribó, este guardó “reafirma el treball que estem desenvolupant des de l’Ajuntament, que posa en el centre a les persones”. En eixe sentit, ha valorat “els indicadors que incorporen el benestar i la felicitat de la població i que introduïxen factors com ara la satisfacció amb la vida, els equipaments socials i culturals, l’accés a parcs i instal·lacions esportives o la mobilitat urbana”.

El màxim responsable municipal s’ha referit a “l’impuls de dissenys urbans que milloren notablement el benestar dels habitants”, entre els quals ha destacat la recuperació de l’espai públic per a vianants a la plaça de l’Ajuntament i la plaça de la Reina, la superilla de la Petxina o l’ampliació de la xarxa de carril bici, entre altres.

Joan Ribó ha remarcat que “les ciutats han de ser concebudes no només com a generadores de riquesa, sinó també de benestar humà, un concepte que va més enllà de la qualitat de vida quotidiana i n’abasta l’estat físic i emocional”. Així, l’alcalde ha posat en valor la influència de la infraestructura verda en la salut del veïnat, i ha recordat que València ha estat designada Capital Verda Europea 2024 i ha estat triada per la Comissió Europea entre les cent ciutats que treballen per assolir el repte de la descarbonització abans de 2030.