“Em va dir que anava amb la penya de classe… Però, i si ha quedat amb algú? Últimament, té molts likes i gent seguint…, li demanaré proves d’on està.”

El control naix de la nostra pròpia desconfiança i inseguretat. Però, per què sols ens tranquil·litzem quan tenim proves que està on ens va dir? Impulsivament, ens anem posant en un estat de major nerviosisme, i encara pot ser pitjor si ens assalten els dubtes sobre una infidelitat.

I així, a poc a poc, la parella que hem iniciat ja no ens fa feliç a cap dels dos.

El control genera sofriment a totes dues parts

Tant qui desconfia com qui està sota el control i vigilància patixen per l’actitud de l’altra persona. És més, per ser parella, no s’ha de saber tot de la vida de la parella.
Cal tindre clar que cada part de la parella ha de tindre el seu espai personal i íntim en el qual l’altra part no té per què intervenir. És una cosa que entenem, però a vegades no practiquem.

Per això, un dels principals problemes és no reconéixer que el control de la parella és un comportament tòxic i violent, perquè moltes d’estes conductes no són percebudes així.

El control, la forma més freqüent de violència entre adolescents

El control a la parella, segons l’OMS és la forma més freqüent de violència entre joves i sense adonar-nos pot ser que hàgem caigut en això.
I davant aquesta situació, millor parar i entendre algunes coses que ocorren en les parelles.

Qui té el “control” en la teua relació de parella? Les relacions de parella travessen moments d’equilibri i de desequilibri. A vegades sembla que un té el control sobre l’altre, però això no és l’ideal. Una relació necessita una harmonia que ha de trobar-se de dos.

Comencem per una reflexió pròpia. I és si no em sent suficient en aquesta relació o si tinc problemes d’autoestima.

Quan un membre de la parella presenta una baixa autoestima, podria desenvolupar inseguretat i necessitat de controlar a l’altre. Ho fa perquè té por de perdre a la persona que estima. Té por al fet que la traïsca perquè pensa, que a la mínima va ser abandonat. La inseguretat genera desconfiança, i la desconfiança, ànsies de control.Continuem amb la reflexió sobre si hi ha bona comunicació en la parella: si hi ha respecte i admiració.

Una parella no és un camp de batalla. És un palau de felicitat per a construir entre dues, on tots dos tinguen el control.

Tu tens control sobre la teua pròpia vida que et permet treballar pels teus somnis i per estar feliç amb aqueixa persona de la qual et vas enamorar.
Però, si només tens aclaparaments en la teua vida i no veus projecte de cap futur, mai oblides que també tens control per a allunyar-te. Per a deixar anar i obrir nous camins en el teu cicle vital i emocional.