L’amor és una font d’alegries, goigs i aprenentatges; és fer equip amb la persona escollida; cuidar-se, respectar-se i construir projectes en comú, així com recolzar-se en els projectes particulars; és permetre el gaudi en llibertat des del bon tracte.

Per fomentar tot açò, et deixem una sèrie de consells que t’ajudaran en les teues primeres relacions:

1.- Gaudix de la relació

Estar en parella no ha de ser una font de patiments ni maldecaps. Els conflictes i les diferències han de ser una oportunitat per conèixer-se més i millorar la comunicació. Els conflictes se solucionen mitjançant el diàleg i els acords mutus, sense faltes de respecte ni insults.

2.- Aprén a expressar les emocions

La capacitat de sentir és una característica essencial de tots els éssers vius. Tenim dret d’expressar la tristor o l’alegria, sentir por, nostàlgia, il·lusió, dolor o impotència. Sempre des del respecte mutu i la llibertat, sense pretendre  fer que l’altra persona canvie y sense manipular-la.

3.- Gestiona les teues emocions

És important practicar l’autocontrol, identificar el problema, posar-li nom i expressar-lo. S’han de treballar les inundacions emocionals per a que no es desborden i s’emporten tot el que troben al seu pas.

4.- Construïx intimitat

L’amor és més intens quan es crea intimitat, espai segur i confiança. Respectar els espais personals, físics i virtuals de l’altra persona és fonamental per a que la relació es desenvolupe en confiança. Recolzar a l’altra persona perquè desenvolupe les seues capacitats, habilitats i interessos enriquix la relació.

5.- Relaciona’t sense por

Totes les persones som a la vegada fortes i fràgils; vulnerables i poderoses; sensibles i valentes; segures i insegures. No cal tenir por a mostrar els sentiments, ni a sotmetre’s a la tirania “del que diran”. Compartir allò que sentim és alliberador i sanador.

6.- Acaba quan no et sentes bé

Si una relació no funciona no cal perdre més temps ni energia. Cal aprendre a estimar-se bé de principi a fi. És important finalitzar les relacions des de l’amor i el respecte, vivint-les com el que són, una experiència i oportunitat de creixement en la vida.