Seguim treballant amb els Grups de Treball

#seguiment  

Al llarg de les primeres setmanes de febrer, s’ha realitzat la segona ronda d’encontres dels tres Grups de Treball temàtics sorgits del procés d’Hola Malilla! Estratègia participada de barri. Estos Grups, conformats pel veïnat i entitats, han seguit aprofundint i concretant al voltant de cadascun dels tres temes, amb la intenció de desenvolupar i definir accions per a emprendre en el barri de forma col·lectiva.

La segona ronda va començar amb el Grup per un lloc de trobada veïnal, que va comptar amb la participació de l’AVV de Malilla, el sindicat de barri Construint Malilla i veïnat independent. Este grup va treballar entorn de models de gestió comunitària o cogestió d’espais amb la intenció d’impulsar un projecte d’espai de reunió veïnal amb visió a llarg termini. Este espai, que es planteja de forma complementària als que ja funcionen al barri, es pretén impulsar com un recurs que afavorisca la consolidació del teixit associatiu de Malilla i que facilite la implicació de més persones i iniciatives, comptant amb un caràcter obert, intergeneracional i inclusiu, i funcionant com un catalitzador d’accions i iniciatives col·lectives i arrelades que abasten la resta de grups i les seues temàtiques.

El segon encontre fou el Grup de cultura i formació oberta i accessible + oci saludable i joventut. En este cas va participar el sindicat de barri Construint Malilla, el col·lectiu Surcultura, Geshuma (Gestora dels Horts Urbans de Malilla) i veïnat independent. Este grup ha plantejat una bateria d’accions que arrepleguen la definició d’una cultura oberta, propera, inclusiva, accessible i comunitària. 

Les accions es vinculen a temàtiques que el Grup considera interessants per al barri com la salut, l’esport i l’oci saludable, l’expressió artística (teatre, poesia, música, dansa…), i l’alimentació i l’horta, en relació amb el seu passat agrícola. A més, s’apunta la necessitat de generar espais d’aprenentatge i debat.

En esta reunió es va abordar la necessitat de tenir una periodicitat de programació per generar un ritme quotidià i una bona comunicació i difusió, prenent com a exemples barris que han iniciat la seua activitat amb xicotets grups de dinamització de cultura fins a arribar a accions molt extenses i periòdiques.

Per acabar, va tindre lloc l’encontre del Grup per la transició energètica i ecològica, que comptà amb l’assistència d’AVENT (Ass. que promou una comunitat energètica local al barri) i de veïnat independent. Aquest grup proposa  iniciatives d’educació ambiental, d’assessorament i empoderament energètic i de formació en hàbits saludables i consum responsable, de forma complementària a accions de renaturalització de l’espai lliure com són la intervenció en els solars i escocells del barri, la millora de les connexions sostenibles entre els barris del sud, l’arreplegada d’aliments i la seua vinculació amb el comerç local i de proximitat o l’impuls d’una comunitat energètica al barri.

Totes estes reflexions es posaran en comú en la pròxima trobada veïnal que tindrà lloc el pròxim dissabte 12 de febrer a les 10:00h en l’Alqueria de los Peris, al Parc Urbà de Malilla. La Jornada està oberta a tots els veïns i veïnes del barri interessats a participar. Envia’ns un correu a estrategiamalilla@valencia.es si vols rebre més informació.


T’esperem!