Mapa del diseño - València

Mapa del diseño

Volver

El mapa del diseño de València recoge más de un centenar de puntos de interés

Se trata de una web colaborativa que incluye galerías, restaurantes, hoteles, museos, cafés o comercios localizados en distintos distritos de la ciudad

• La web permite sugerir espacios que destaquen por la creatividad, estética, interiorismo o identidad gráfica

03/07/2021

Més d’un centenar de botigues, cafeteries, espais creatius, galeries, hotels, museus i restaurants conformen a hores d’ara el mapa del disseny de València. Es tracta d’un web col·laboratiu impulsat per Visit València i València Capital Mundial del Disseny 2022 que va arrancar en abril passat amb una vintena de punts d’interés que s’han anat ampliant gràcies a les propostes ciutadanes. La guia, dirigida per l’Agència Districte, permet delimitar per districtes, per tipologia de local, triar entre valencià, castellà i anglés, i també suggerir nous espais que destaquen per la creativitat, estètica, interiorisme o identitat gràfica. Els organitzadors esperen generar pròximament un mapa físic que estarà disponible en les oficines de turisme.

 

El regidor de Turisme i Internacionalització i president de Visit València, Emiliano García, ha indicat que amb esta eina “es pretén donar visibilitat a una realitat: que l’aposta de València pel disseny és majoritària i que, per tant, forma part del nostre valor diferencial com a destinació, de la nostra identitat i d’allò que el nostre visitant desitja i ha de descobrir quan ens visita”. L’edil ha explicat que el mapa del disseny s’emmarca en el conveni de col·laboració entre Visit València i València Capital Mundial del Disseny 2022, l’objectiu del qual és “donar suport a la promoció nacional i internacional de la ciutat de València com a focus de creativitat i disseny, donant a conéixer els professionals del disseny, i aprofitar al màxim la capitalitat mundial del disseny per captar turisme cultural i especialitzat”. “En definitiva”, ha indicat, “una aliança per dinamitzar econòmica i culturalment la ciutat”.

Per la seua part, la directora del Programa València Capital Mundial del Disseny 2022, Corinna Heilmann, ha assenyalat que la guia servirà de “referència o agenda al turista de qualitat” europeu i internacional que es desplace a València amb motiu de la capitalitat del disseny en 2022, així com “per a donar a conéixer als valencians i valencianes els establiments i locals de la ciutat que destaquen per la contractació de professionals del disseny”. El projecte va arrancar en abril passat amb una selecció de 20 llocs que s’han anat ampliant fins a un centenar de punts d’interés distribuïts per tots els districtes de la ciutat gràcies a les recomanacions de veïns i visitants. L’equip de València Capital Mundial del Disseny és l’encarregat de valorar les propostes.

En paraules del director general de València Capital Mundial del Disseny 2022, Xavi Calvo, “el mapa del disseny és una guia viva i col·laborativa que sorgix per donar veu als punts calents del disseny al llarg de València. Centenars d’espais físics que, des del bon disseny, marquen la diferència d’una ciutat mediterrània oberta al món. Una guia que estem treballant per ampliar per tot el territori valencià”.

Recursos multimedia

Emiliano García