Canal de natación - València

Canal de natación

Volver

L’Ajuntament reforça la seguretat de nadadors i nadadores amb un canal de natació a 200 metres en les platges urbanes durant tot l’any

El canal de natació a 200 m. i el que hi ha a 500 m. es mantindran durant tot l’any i se sol·licitarà a Demarcació de Costes cada any la seua continuïtat

• La iniciativa millorarà la seguretat de les persones que practiquen la natació en estes platges

25/04/2021

L’Ajuntament de València, a través de la Delegació de Platges i en col·laboració amb Nadópatas València i la Regidoria d’Esports, ha aconseguit el vistiplau de la Demarcació de Costes per a la iniciativa d’instal·lar i mantindre durant tot l’any un canal de natació a 200 metres en les platges de la Malva-rosa i el Cabanyal per millorar la seguretat de moltes persones esportistes i aficionades que practiquen la natació en estes platges.

 

Una vegada aconseguida l’autorització s’està procedint a la instal·lació dels elements que delimitaran este canal i que es mantindran de gener a desembre. Les peticions a Demarcació de Costes per mantindre anualment tant este canal a 200 metres com el que hi ha a 500 metres es renovaran cada any.

El regidor de Platges, Giuseppe Grezzi, ha explicat que esta iniciativa sorgix a partir de la preocupació per la seguretat de les persones que practiquen la natació durant tot l’any en les platges urbanes de València. “Esta iniciativa suposa una millora importantíssima per a la seguretat de tots eixos nadadors i nadadores, perquè la línia d’abalisament evitarà que les embarcacions puguen accedir dins del perímetre reservat com a zona de bany”, ha explicat.

La regidora d’Esports, Pilar Bernabé, ha destacat que “complim així amb una reivindicació històrica i, per fi, en la nostra ciutat i en la platja de la Malva-rosa es podrà nadar durant tot l’any, amb tota la seguretat per a nadadors i nadadores permetent que puguen entrenar els 365 dies de l’any. Unes senyalitzacions que, juntament amb les mesures de seguretat pròpies dels nadadors garantixen un nivell òptim de seguretat”.

Amb esta acció l’Ajuntament de València atén una petició de les associacions de nadadors que practiquen este esport durant tot l’any.