Descripció de la línia d'actuació
L'accés a les noves tecnologies, element clau per a facilitar el desenvolupament i la integració dels ciutadans en un món cada vegada més connectat, es potenciarà mitjançant l'alfabetització i formació digital, la millora de les infraestructures d'internet, la generació de solucions, aplicacions i instruments digitals que dinamitzen activitats relacionades amb la integració social i cultural (formació, cultura, oci, atenció a les persones), mobilitat sostenible (regulació de trànsit, transport públic i sostenible, informació en espais públics), reurbanització (sensorización, informació, xarxes wifi), foment de l'activitat econòmica (comerç i turisme), habitatge (comunicació i teleassistència) i governança (informació, transparència, gestió i participació). Per les seues característiques, les operacions que s'inscriguen en aquesta línia d'actuació seran transversals respecte a les altres línies que componen la EDUSI.
Projectes
1.3 PROGRAMA DE SALUT I SUPORT A l'AUTONOMIA PERSONAL: "NO ESTÁS SOL@"
Per a aquesta projecte, l'Ajuntament de València vol innovar dins de l'àrea de la teleassistència ampliant les àrees d'intervenció a l'atenció social-sanitària dirigida a aquelles persones usuàries del Servei de teleassistència que, amb problemes de salut crònics o limitacions funcionals i/o risc social, necessiten atenció sanitària i social simultània, coordinada i estable, ajustada al principi de continuïtat de l'atenció.
La dinàmica en la societat actual fa que siguen moltes les persones majors sense xarxa social i visquen en una situació d'aïllament i soledat social. L'objectiu d'aquesta intervenció seria prolongar i donar suport a la vida independent de la població beneficiària d'aquesta prestació en els seus entorns de vida. La cooperació i coordinació de serveis socials-sanitaris i integració dels seus sistemes d'informació, persegueix potenciar models d'atenció i cures innovadores en el domicili de les persones, així com l'auto-cuidat, i aconseguir un efecte preventiu a través del seguiment a distància de persones amb malalties cròniques i persones en situació de dependència, o de risc de dependència, o d'aïllament social, que permeta identificar situacions problemàtiques i intervindre sobre les mateixes.
En l'espai de l'atenció social-sanitària s'està obrint una nova via d'actuació mitjançant l'ús de noves tecnologies aplicades a la Teleassistència i Telemedicina. Es pretenen prendre mesures orientades a la implantació de les Tecnologies de la informació amb competències assistencials dirigides a les persones usuàries del Servei de Teleassistència amb problemes sanitaris de cronicitat.
1.5 PLATAFORMA BARRI OBERT: GESTIÓ, PARTICIPACIÓ I ADMINISTRACIÓ ELECTRÒNICA
Plataforma d'informació, difusió i participació vinculada al procés d'implementació de la EDUSI. Es dissenyarà per a complir les expectatives ciutadanes quant a Governança Oberta de l'Estratègia incidint en els aspectes d'eficiència de l'administració electrònica, rendició de comptes, transparència, participació, inclusió i accessibilitat.
La plataforma podrà oferir els següents recursos:
-
- Accés telemàtic a informacions, serveis i gestions relacionades amb els programes contemplats en la EDUSI.
- Enllaç a altres serveis telemàtics d'Administració Electrònica.
- Seguiment i avaluació de la implementació de les operacions.
- Plataforma d'assessorament.
- Plataforma de col·laboració entre agents del barri.
- Centre de recursos vinculats a les temàtiques de les línies d'actuació.
1.6 PROGRAMA DE CONNEXIÓ UNIVERSAL A INTERNET
Aquest projecte contempla l'adquisició d'equips i millora d'instal·lacions en les infraestructures públiques del barri, contribuint així a la consecució dels objectius fixats per a l'eliminació de la bretxa digital i l'accés generalitzat a les TIC per part de la població del barri 3C. Es vol implantar una xarxa wifi gratuïta en edificis del barri i espai públic com a zona platges, parc del doctor LLUCH, mercat del Cabanyal, museus..., a través de la instal·lació d'antenes wifi.
Addicionalment, es pretén introduir una fibra òptica que unisca tots els edificis municipals del barri així com alguns quadres d'enllumenat per a poder oferir connectivitat i serveis intel·ligents.
1.7.PROGRAMA D'ACCÉS UNIVERSAL A LA TECNOLOGIA.
Adquisició d'equips per a la formació i l'aprenentatge digital en equipaments públics (hardware+software). Adquisició de software i software accessible per a resoldre les necessitats quant a dotació tecnològica tant en els nous equipaments públics com en els ja existents: Centre Cívic, Centre de Dia per a Majors, Escola Infantil, Centre d'Interpretació, Oficina de Desenvolupament, i Col·legis.
1.8 PROGRAMA BARRI SALUDABLE: SENSORITZACIÓ MEDIAMBIENTAL
Aquest projecte utilitza les TIC per a la sensorització i informació mediambiental, de manera que es puga fer un seguiment real de les millores mediambientals que les actuacions en el barri provocaran.
Aquest projecte contempla doncs la implantació de diferents estacions fixes o mòbils per a la captació de dades de contaminants atmosfèrics, contribuint així a la consecució dels objectius fixats per a millorar la gestió urbana i la qualitat de vida de la ciutadania. En concret, el que es proposa permetrà el mesurament de contaminants atmosfèrics en la zona d'actuació amb el que es podrà comptar amb dades objectives per a la presa de decisions municipals amb vista a la reducció d'aquells contaminants que donen dades per damunt dels nivells permesos per la legislació europea, espanyola i autonòmica.
Per les seues característiques, aquesta operació és transversal respecte a altres línies d'actuació i, en concret, a la línia d'actuació 2, en permetre controlar les emissions del trànsit que es pretenen reduir.
1.9. + 1.10. PROGRAMA DE MOBILITAT INTEL·LIGENT. ÀREES DE CÀRREGA I DESCÀRREGA I APARCAMENT MOBILITAT REDUÏDA.
Amb aquesta operació s'implementarà una solució d'aparcament en zones de càrrega i descàrrega intel·ligent, adaptada a les necessitats presents i futures. Se subministraran i instal·laran els sensors necessaris per a cobrir les places objecte de l'actuació. El sensor haurà de ser capaç de detectar la presència física d'un vehicle en cada plaça. Els sensors utilitzats pel sistema hauran de verificar l'ocupació de les places a monitorar de càrrega i descàrrega, en la via pública. Així mateix, detectaran i registraran els temps d'arribada i eixida dels vehicles.
1.15. PORTAL CONSULTA WEB AL BANC DE DADES ESTADÍSTIQUES MUNICIPAL.
Amb la creació d'una eina de Business Ingelligence es permetrà l'accés via web a la informació oferida pel Banc de Dades Estadístic Municipal, i els oferirà desglossats atenent el territori (per districtes, barris i seccions). Aquesta eina dotarà de major flexibilització i adaptació a aquesta tipologia de dades per tal que els diferents agents socials (associacions, agents econòmics, gestors de l'administració i ciutadania en general) puguen dur a terme una millor planificació, gestió i seguiment d'aquesta informació.
1.16. ANÀLISI DE SENTIMENTS I MONITORATGE EN XXSS (OPINIÓ DE I AL VOLTANT DE 3C)
Aquest projecte pretén desenvolupar i implementar una aplicació que permeta analitzar els sentiments (anàlisi de l'opinió i del discurs) en xarxes socials referits als barris del Cabanyal, Canyamelar i Cap de França i al seu entorn.
1.17. GESTOR DE LLICÈNCIES
L'elaboració d'un Registre d'Activitats i Obres autoritzades és una peça clau i fonamental per a disposar de dades verídiques amb les quals planificar o dinamitzar les activitats econòmiques i les obres a la ciutat de València.
1.18. GESTOR DE PROJECTES
Gestor de Projectes constituït com a metodologia i eina de gestió de projectes