Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Taller de lectura y escritura en la Plaça del Llibre - València

Vés enrere Taller de lectura y escritura en la Plaça del Llibre

Volver

L’Ajuntament promou l’ús del valencià com a llengua de creació artística

La plaça del Llibre, aparador del “taller de lectura i escriptura creativa” del Gabinet de Normalització Lingüística i la Universitat Popular d’Aiora

• La Plaça del Llibre ha sigut l'aparador del “taller de lectura i escriptura creativa”

26/10/2022

La Plaça del Llibre, habilitada a la plaça de l’Ajuntament, hui ha sigut l’aparador del “taller de lectura i escriptura creativa”, una activitat organitzada pel Gabinet de Normalització Lingüística junt amb la Universitat Popular d'Aiora durant els cursos 2021-2022 “per difondre l’obra d’autors i autores en valencià, estendre el seu coneixement, i fomentar l’ús del valencià com a llengua de creació”, tal com ha explicat la regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario.

 

L’edil ha indicat que l’objectiu municipal és “que el valencià siga llengua de tots els qui viuen a la ciutat de València”. “I per aconseguir-lo des del Gabinet de Normalització Lingüística (GNL), depenent de la Regidoria de Gestió de Recursos, es promouen un ventall de projectes que treballen la promoció del valencià en diferents àmbits i també adreçats a diferents públics”, ha afegit.

“El repte –ha assegurat- és aconseguir que, per als valencians i valencianes, la nostra llengua siga tan vàlida com qualsevol altra llengua en àmbits tan diferents com la cultura, l’oci, la formació, o les relacions amb la família o les amistats”. “I en este taller es treballa justament l’àmbit cultural”, ha conclòs.

Lluïsa Notario ha recordat que fa uns anys el GNL de l’Ajuntament i la Universitat Popular encetaren una estreta col·laboració que es va materialitzar en l’organització de diversos tallers per a públic adult amb interés per conéixer la literatura en valencià, i que en diferents sessions es va treballar especialment l’obra de poetes com Vicent Andrés Estellés i Marc Granell, amb la lectura en veu alta dels seus poemes.

Més tard, durant 2020 i 2021, en ocasió de la celebració de l’Any de Carmelina Sánchez-Cutillas, els tallers de lectura es van dedicar en un primer moment a la lectura de l’obra poètica d’esta autora i, més tard, a la de la seua obra Matèria de Bretanya, de manera que també la prosa es va incloure en la dinàmica de les sessions.

“Actualment es manté la col·laboració amb la UP del Palauet d’Aiora, on acudixen puntualment un grapat de dones compromeses amb mantindre el valencià com a llengua de relació i, ara també, de creació”, ha concretat Notario, en ressaltar que hui, a la Plaça del Llibre, es pot conéixer el projecte que es va dur endavant el curs passat, 2021-22.Concretament, segons ha indicat la regidora, les dones participants que hi participen en el taller van fer una primera aproximació a l’obra de diversos autors i autores en llengua valenciana, tant de prosa com de poesia, a través de la lectura en veu alta d’un bon grapat de textos, per a, tot seguit, llançar-se a escriure les seues pròpies línies sobre el paper, aprofitant la inspiració que estes lectures els van proporcionar i aplicant diverses tècniques i exercicis d’escriptura creativa. “L’experiència va ser ben satisfactòria i enriquidora” i d’este treball dut a terme al llarg de tot un curs van nàixer els 35 microrelats que conformen un llibre digital que podeu trobar en línia, en la plataforma heyzine.com: https://heyzine.com/flip-book/95c90ce1d1.html.

Recursos multimedia

Lluïsa Notario