Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Sensores proyecto FogGuru - València

Vés enrere Sensores proyecto FogGuru

Volver

Las Naves converteix La Marina en un laboratori de dades amb la instal·lació d’una trentena de sensors

La iniciativa forma part del projecte europeu FogGuru, en el que participa Las Naves i que se centra en la gestió de dades basada en la ‘computació en la boira’

• Els sensors estan ubicats en diversos indrets de La Marina.

18/02/2021

El Centre d’Innovació Las Naves ha iniciat estos dies la instal·lació d’una trentena de sensors de mesurament de dades, repartits per diversos indrets de La Marina de València. Es tracta d’una de les actuacions del projecte FogGuru, una iniciativa europea que, amb el treball de dos grups de doctorands/investigadors i investigadores procedents de diversos països del món, desenvolupa un laboratori urbà de projectes pilots amb els que es practica la gestió de dades basada en “fog computing” o “computació en la boira”.

 

Els sensors ubicats en diversos indrets de La Marina, formen part a més d’un laboratori “maker” d’Internet de les Coses, creat també pel projecte FogGuru. Estos dispositius mesuren paràmetres molt diversos que van des de la qualitat de l’aire, als nivells de temperatura, la direcció o velocitat del vent, els corrents de la mar -instal·lats en este cas al fons marí- o altres indicadors com poden ser el moviment de persones o el trànsit. Estes dades són utilitzades a posteriori per a realitzar aplicacions dirigides a millorar la sostenibilitat i l’eficiència de La Marina.

Gràcies a este laboratori maker, qualsevol persona que ho desitge podrà accedir a la informació d’estos dispositius i compartir noves dades de sensors propis de manera pública. El regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement, Carlos Galiana, assenyala que este projecte “és un pas més en l’aposta de València per projectes que ens converteixen en referent per l’ús de tecnologies de medició i gestió de dades. Són el futur, i més encara si les posem a disposició de la millora de la sostenibilitat de la nostra ciutat”.

 

HACKATON PER UNA VALÈNCIA MÉS SOSTENIBLE

 

Totes les dades recollides per estos sensors estaran a la disposició dels i les participants del Hackaton “Hack the fog”, una competició internacional que Las Naves està organitzant amb el projecte FogGuru per als pròxims 26, 27 i 28 de març.

 El concurs té com a objectiu la creació, a través de les dades extretes, d’un prototip d’aplicació innovadora per aconseguir una ciutat més sostenible. El concurs comptarà amb mentors i mentores que ajudaran als concursants -de manera individual o reunits en equips- durant tot el repte. Es podrà participar de manera online des de qualsevol país del món.

Les sol·licituds d’inscripció es poden enviar fins el 7 de març de 2021, i tota la informació del concurs es troba al web: www.fogguru.eu/living-lab/hackthefog/

 

PROJECTE FOGGURU

 

El “living lab” o laboratori urbà de FogGuru constitueix la segona fase d’este projecte que començà a caminar en setembre de 2017. Durant la seua primera etapa, els joves investigadors i investigadores han treballat colze a colze amb el Cicle Integral de l’Aigua i EMIVASA, amb qui han dissenyat un projecte pilot que, a través de l’anàlisi de dades, permet una gestió més eficient de l’aigua i el control i detecció de fuites.

 En esta segona fase del laboratori urbà a La Marina de València, el muntatge d’estos diferents sensors permetrà l’anàlisi i, a més, com dèiem, el compartiment de dades de manera pública.

Las Naves forma part del projecte FogGuru amb les universitats de Rennes i Berlín, l’organització de la CE per a la innovació en el sector digital, EIT Digital, l’empresa tecnològica italiana U-Hopper, i Elastisys, una empresa spin-off de la universitat d’Umea (Suècia).

Ubicació dels sensors:

https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1qNpP2YknZCjX8HSA3X9bH20DiGkwpuOx&usp=sharing