Servicios de la web

Hall


Valencia Pl. de l'Ajuntament, 1
46002 València
Tel.: 96 3525478

VIOLÈNCIA DE GÈNERE

PRESENTACIÓ

La situació més extrema de desigualtat en la relació entre sexes, té el seu més evident manifestació en la violència que s’exercix contra les dones. És una alifac de la nostra societat que encara no s’ha visibilitzat en la seua totalitat, encara que l’evolució de l’augment de les denúncies significa que les dones que patixen esta problemàtica estan cada vegada més predisposades a posar-li fi.

Entre les causes fonamentals per les que es pensa que una dona suporta una situació de maltractament, es troben la dependència econòmica, la por de represàlies, la dependència emocional amb l’agressor, falta d’autoestima de les víctimes, la pressió familiar i/o social i factors de socialització. Tot això provoca una situació de gran vulnerabilitat de les dones que les paralitza i impossibilita per a eixir d’esta situació per si soles.

Des del II Pla Municipal per a la Igualtat d’Oportunitats entre Dones i Hòmens 2008-2011, hi ha diferents mesures per a abordar la violència de gènere que responen tant a plantejaments de prevenció, com d’atenció i intervenció amb dones víctimes. Destaquem de totes elles, tres programes o servicis bàsics que des de la Secció de les Dones i Igualtat estan realitzant-se (Regidoria de Benestar Social i Integració de l’Ajuntament de València).

- Programa Educatiu d’Igualtat, Conciliació i Prevenció de la Violència contra les Dones-PEIP.
- Servici Telefònic d’Atenció i Protecció per a dones Víctimes de Violència de Gènere-ATENPRO.
- Programa d’Actuació Integral contra la Violència de Gènere en la ciutat de València-PAIV.Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI