Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Weird Market - València

Vés enrere Weird Market

Volver

Weird Market arriba a València “per a impulsar el sector audiovisual”

És l'espai de networking “més important de l'any” i reunirà els i les professionals de les indústries culturals i creatives “i

• Cartell de la edició Weird Market de 2021

02/06/2022

València serà la seu de la 14a edició del Weird Market, “el mercat professional més important d'animació, videojocs i new media que se celebra a Espanya i un dels més importants en l'àmbit europeu”. La capital del Túria acollirà del 27 de setembre al 2 d'octubre el Mercat Internacional d'Animació, Videojocs i New Media, així com el seu Festival Internacional de Curtmetratges d'Animació. “Este esdeveniment, que impulsarà el sector audiovisual, se celebrarà gràcies a la signatura d'un protocol de col·laboració entre l'Ajuntament de València, la Diputació de València i la Generalitat Valenciana amb l'objectiu de posicionar a València com una de les principals ciutats europees en l'àmbit de la innovació i el desenvolupament digital”.

 

Així ho ha informat la regidora de l'Àrea de Desenvolupament Innovador, Pilar Bernabé, qui ha indicat que “la benvinguda a este esdeveniment de referència que reuneix els i les professionals de les indústries culturals i creatives, i és l'espai de networking del sector més important de l'any.”

“València està avançant dins del marc de les tendències tecnològiques i digitals i vol convertir-se en pol d'atracció de la producció audiovisual, millorar la competitivitat de les empreses a través de l'aplicació de noves tecnologies que els permeten competir en un mercat digitalitzat i generar talent. I per a això treballem des de la plataforma VLC Tech City, també atraient esdeveniments com el Weird Market”, ha explicat Bernabé.

En este sentit, el vicepresident de la Diputació de València, Carlos Fernández Bielsa, ha manifestat que “amb la celebració d'este esdeveniment fomentarem tot el sector de base tecnològica a la Comunitat Valenciana, especialment en l'àmbit de la creació digital, la producció i l'animació audiovisual”.

“Sabeu bé que ací comptem amb els millors: i els nostres productors valencians han constituït empreses que estan transformant el model socioeconòmic de la Comunitat Valenciana, empreses que estan guanyant-se el lideratge en el sector amb esforç, amb més competitivitat que mai”, ha defensat Fernández Bielsa.

Per part seua, el director general de l'Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, ha assenyalat que “és una molt bona notícia per a la indústria audiovisual valenciana que un mercat professional tan important per als sectors de l'animació i del videojoc a Europa com és Weird Market es trasllade a la ciutat de València i que la Filmoteca de València siga seu de les seues projeccions”.

Abel Guarinos també ha afegit que “des de Cultura de la Generalitat treballem per a enfortir i consolidar els mercats professionals de les indústries culturals valencianes, com els ja existents de la música (Fira Valenciana de la Música, a Castelló), les arts escèniques (Dansa València i Mostra de Teatre d'Alcoi) o l'audiovisual (promercat - València Film Market, des de 2021). Amb el nostre suport al Weird Market volem que els professionals valencians de l'animació audiovisual i del videojoc puguen distribuir, exhibir i donar a conéixer les seues produccions, així com establir acords de finançament i de coproducció”.

Segons el director del de l'esdeveniment, José Luis Farias, “la cita confirma el seu nou emplaçament com un pas més en el seu desenvolupament i acostament al sector”. “Esta nova llar suposa un impuls tant per a l'esdeveniment com per al mateix sector de l'animació, els videojocs i els new mediaque són la nostra raó de ser” ha declarat.

La signatura d'este protocol a més de la celebració del Weird Market 2022 contempla altres accions dirigides a impulsar i enfortir el desenvolupament de nous projectes audiovisuals a València i impulsar els nous avanços tecnològics en el sector i les oportunitats que generen per a la creació i el negoci.

Així mateix, amb este protocol s'establiran aliances amb les universitats valencianes per a millorar la competitivitat i generar coneixement i desenvolupament de nou talent en el sector audiovisual i es promocionarà la producció audiovisual com a reforç de les empreses i professionals de la indústria audiovisual millorant la seua competitivitat.

“La col·laboració públic-privada és fonamental per a aconseguir objectius de manera més eficient. Amb la signatura d'este protocol treballem per a aconseguir els mateixos objectius i interessos en el camp de la tecnologia digital i innovació donat el seu impacte i transcendència per a l'economia i l'ocupació de València”, ha concretat la regidora Bernabé.

D'altra banda, l'esdeveniment compta amb el suport d'AVEPA, Associació Valenciana d'Empreses Productores d'Animació i DIBOOS, Federació Espanyola d'Associacions de Productores d'Animació, “perquè ho consideren un esdeveniment clau no sols per la visibilitat que podrà donar al nostre sector de l'animació local sinó pels contactes i oportunitats reals de negoci que pot atraure per a coproduccions nacionals i internacionals” detallava Paloma Mora, Presidenta d'AVEPA.

Weird Market

La Filmoteca de València, Edifici Rialto, acollirà les projeccions d'esta 14a edició, mentre que el Centre Cultural La Beneficència serà el punt de referència on es desenvolupen conferències i trobades.

Al costat de la seua nova ubicació, Weird Market anuncia també l'obertura este 2 de juny de la convocatòria del seu mercat de curtmetratges. El Mercat Internacional de Curtmetratges d'Animació de Weird Market rep treballs fins al pròxim 10 de juliol a través de les plataformes Shortfilmdepot i Filmfreeway i per a les seues dues seccions: internacional i nacional.

Els curtmetratges produïts amb posterioritat a l'1 de gener de 2021 i realitzats en qualsevol tècnica d'animació podran aspirar a participar en estes dues seccions. En l'apartat internacional es durà a terme també una selecció de videoclips amb la mateixa data límit.

Els curtmetratges participants en el Mercat (selecció internacional i nacional) podran optar a ser seleccionats en WFest - Festival Internacional de Curtmetratges d'Animació de Weird Market, que serà objecte d'un segon procés de selecció.

La selecció final del WFest lluitarà per formar part del palmarés on jurat i públic atorgaran diversos guardons. El primer estarà compost per professionals de l'animació nacional i internacional i concedirà tres distincions (així com els esments especials que considere oportunes): Millor Curtmetratge Internacional, Millor Curtmetratge Europeu i Millor Curtmetratge Nacional. Per part seua, l'audiència assistent a les projeccions decidirà altres dos reconeixements: Millor Curtmetratge internacional i Millor Curtmetratge Nacional.