S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Vuelve el proyecto ‘Abstracte, un riu d’art’ - València

Vés enrere Vuelve el proyecto ‘Abstracte, un riu d’art’

Tornar

El projecte d’art mural al Jardí del Túria torna amb la instal·lació d’11 noves obres

La iniciativa ‘Abstracte, un riu d’art’ es va haver d’ajornar per la situació sanitària. En total, es podran vore 12 treballs en bases de ponts, espais esportius i casetes de jardineria al llarg del parc

• Mural de l'artista Zurik en la base del pont de les Flors

24/06/2021

El projecte ‘Abstracte, un riu d’art’ s’ha représ amb la instal·lació d’11 nous murals en les bases de ponts, espais esportius i casetes de jardineria al llarg dels quasi deu kilòmetres del Jardí del Túria. Després de la primera intervenció de l’artista Sandra Betancort baix del pont 9 d’Octubre en gener passat, la iniciativa es va haver d’ajornar per la situació sanitària. Esta setmana continuen els treballs de la mà de la colombiana Zurik en el pont de les Flors. Entre el 6 i el 9 de juliol es desenvoluparan la resta de creacions. En total, seran 12 les peces que conformaran esta ruta artística. L’Ajuntament ha col·laborat amb l’associació cultural Zedre en la proposta, que convertirà el parc en un museu d’art urbà a l’aire lliure. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha destacat “l’aposta pel disseny, per l’art i per la unió entre natura i art” d’esta acció “en un dels jardins més importants de la ciutat”. Per la seua banda, Lluís Salvador, comissari del projecte i director de Zedre, ha mostrat la “satisfacció de vore que un projecte que portem tant de temps dedicat puga vore la llum en tota la seua extensió”.

 

Amb ‘Abstracte, un riu d’art’ es pretén traçar una ruta artística per fer a peu o amb bicicleta consistent en 12 intervencions sobre murs localitzats al llarg del Jardí del Túria, des del Parc de Capçalera fins al pont de Mont-olivet, i convertir així l’antic llit del riu en un espai expositiu obert. A les peces de Sandra Betancourt i Zurik se sumaran les dels artistes procedents del món del grafit i l’art abstracte: Álex Marco, Rubén Viard, AALL (Aaron Mr. Simon & Lluís Salvador), Capi Cabrera, Rubén Tortosa, Roice183, Nico Barrios, Murone, Ángel Toren i Kaufman.

Zurik ha explicat que “la meua proposta per Abstracte, a l’igual que la resta de la meua obra, part de l’estudi de les lletres ja siga en la seua manera més abstracta o més literal dins del graffiti writing. És un estil construït a partir del que em sembla que està bé, i d’esta manera no em sent condicionada, són lletres de totes les maneres, que funcionen dins del món del grafit i al mateix temps per a les persones que busquen una línia més figurativa, ja que entren molt a la gent també per l’ús del color”.

L’Ajuntament ha col·laborat amb Zedre, l’entitat promotora de la iniciativa, amb una aportació de 18.101,60 euros, que suposa poc més d’un 40 % del pressupost del projecte. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha manifestat que “estem d’enhorabona” per “reprendre este projecte d’intervenció artística al Jardí del Túria que es va haver de parar per la pandèmia de la covid-19, que ens aconsellava ser prudents i evitar qualsevol activitat que poguera ocasionar una acumulació de gent”.

El vicealcalde ha recordat com el primer mural de Sandra Betancort “es va fer en horari escolar per evitar les hores de més aglomeració al Jardí del Túria i no vam donar publicitat, excepte quan ja va estar acabat”. “La resta d’intervencions es van deixar ajornades fins que la pandèmia passara en la seua virulència més extrema”, ha afegit Sergi Campillo. “I ara ha arribat el moment de continuar esta actuació”. El titular d’Ecologia Urbana ha agraït Zedre, l’entitat promotora d’Abstracte, “la seua voluntat de millorar el Jardí del Túria, un dels espais verds més importants de la ciutat”.

Lluís Salvador, comissari del projecte i director de Zedre, ha destacat que ‘Abstracte, un riu d’art’ “es reprén finalment esta mateixa setmana amb l’obra avançada per Zurik, a la qual agraïm la seua confiança en el projecte després de tots els vaivens en este any estrany de pandèmia, fent-la extensible a la resta d’artistes que tindrem durant la setmana de juliol en què es concentren la majoria de murals. I per descomptat, molt agraït per la faena de tot el nostre equip, el suport dels patrocinadors i en especial de l’Ajuntament de València i l’OAM de Parcs i Jardins”.

Disposem de tall de veu. Es poden descarregar imatges del projecte en l’URL: https://cutt.ly/Xn4gyuU

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Sergi Campillo