Voluntariado Protección Civil - València

Voluntariado Protección Civil

Tornar

Protecció Ciutadana promou un reconeixement al voluntariat de protecció civil de València

Cano: "El voluntariat representa els millors valors de la ciutadania. La nostra societat creix amb exemples diaris com el de tots els voluntaris i voluntàries"

20/12/2020

El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha explicat que la Regidoria de Protecció Ciutadana promou un reconeixement del Ple de l'Ajuntament a l'Agrupació de Voluntaris i Voluntàries de Protecció Civil com a "mostra d'agraïment pel seu compromís amb la ciutat durant la seua dilatada trajectòria". Actualment l'Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil compta amb 68 voluntàries i voluntaris que han intervingut en 760 actuacions enguany, en què han estat en la "primera línia" contra la COVID-19.

 

"Ningú els va demanar que foren allí però allí estaven. Sempre estan, han estat i estaran, són un exemple diari dels millors valors que té l'ésser humà. Ajudar sense esperar res a canvi" reflexiona Aarón Cano, regidor de Protecció Ciutadana, sobre el treball, que qualifica com a "essencial", que han realitzat milers de voluntaris i voluntàries que han participat en la dilatada història de l'Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil de València des de 1984.

"Recorde perfectament aquells dies tan complicats després de la declaració de l'estat d'alarma el mes de març, el treball del voluntariat de Protecció Civil va ser fonamental" , ha assenyalat el responsable de Protecció Ciutadana. "Van estar en primera línia en tot moment, treballant estretament amb la Policia Local de València, l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències i altres Delegacions de l'Ajuntament" ha recordat Aarón Cano, qui ha enumerat detalladament totes les funcions que van assumir els dies clau de confinament. "Van col·laborar en tasques de desinfecció, control de mesures d'higiene, atenció a persones sense recursos, repartiment de material i provisions a col·lectius que ho precisaven", ha indicat l'edil.

Per això, la Regidoria ha impulsat una declaració institucional amb motiu de la recent celebració del Dia Internacional del Voluntariat, perquè el pròxim ple de l'Ajuntament reconega este col·lectiu "com una mostra d'agraïment pel seu compromís amb la ciutat" perquè, segons s'indica en el mateix text, "el voluntariat s'identifica amb els problemes de la societat a la qual vol servir i sent una profunda empatia amb les persones vulnerables a les quals atén. D'ací, la magnífica resposta que el grup de veïns i veïnes que componen l'Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil està oferint després de la declaració de la pandèmia", ha afegit.

Aarón Cano ha afirmat que este reconeixement del Ple "seria fonamental perquè este col·lectiu se senta reconegut per tota la seua trajectòria, no sols un dia o per un servici concret. El seu treball i el seu exemple són fonamentals per a la ciutat els 365 dies de l'any, i el seu exemple és inspirador per a la resta de la ciutadania" ha indicat Cano, qui ha recordat també altres reconeixements impulsat des que va assumir la Regidoria en 2019, com la Medalla d'Or a la Policia Local de València per les seus 150 anys d'història al servici de la ciutat, o el reconeixement amb la màxima distinció al capità Gonzalo Tejero Langarica, afusellat en 1936 per defensar l'ordre constitucional de la República quan era cap de la Policia Local de València, llavors Guàrdia Municipal, en 1936.

Actualment l'Agrupació de Voluntaris i Voluntàries de Protecció Civil a València està integrada per 68 persones que durant este últim any han destinat 16.967 hores del seu temps a 760 actuacions, moltes de les quals han sigut enguany des de "la primera línia" de defensa contra la pandèmia. Actualment, s'està celebrant la desena edició del Curs Bàsic de Formació de Voluntaris de Protecció Civil de València, on 25 aspirants a voluntaris i voluntàries es familiaritzen amb primers auxilis, assistència psicològica a víctimes de catàstrofes, trànsit i circulació, cerca de persones extraviades, vigilància del medi ambient i extinció d'incendis, així com un compendi de legislació bàsica de Protecció Civil.