Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Voluntariado Medioambiental Devesa-Albufera - València

Vés enrere Voluntariado Medioambiental Devesa-Albufera

Volver

Arranca un estiu més el programa de voluntariat socioambiental de Creu Roja a la Devesa-Albufera en col·laboració amb l’Ajuntament de València

Des d’este cap de setmana els voluntaris i voluntàries realitzaran tasques de sensibilització sobre les normes d'ús i gaudi del paratge natural i ajudaran a previndre incendis forestals

• Cartell per animar al voluntariat mediambiental

26/06/2021

El servici municipal de Devesa-Albufera, col·labora un any més en la campanya de voluntariat socioambiental de la Creu Roja, que comença este dissabte 26 de juny i s'estendrà durant els caps de setmana, fins al 19 de setembre. El voluntariat consisteix a conscienciar als visitants del Parc Natural de l'Albufera sobre les normes d'ús i gaudi a la Devesa i ajudar a previndre els incendis forestals en la zona mitjançant la dissuasió i vigilància, en col·laboració amb els agents ambientals del parc i els bombers. El vicealcalde de València i regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha mostrat la seua satisfacció per esta nova edició del programa de voluntariat “perquè permet que persones interessades i compromeses amb el mediambient puguen col·laborar en la conservació del nostre paratge natural quan és més necessari, en estiu quan hi ha un major volum de visitants”.

 

Per a esta edició, s’ha previst cobrir 468 llocs amb un total de 36 persones voluntàries cada cap de setmana de juliol, agost i setembre en torns de matí i vesprada, la qual cosa suposa un sensible augment de places respecte a edicions anteriors. Cada torn està format per tres brigades, que consten d'un cap d'equip que coneix les rutes i té experiència en el voluntariat. El grup d'acció voluntària es divideix en tres rutes establides: des de l'antic poliesportiu al Tallafoc de la Rambla; del Tallafoc de la Rambla al marge nord de la Gola del Pujol i del marge sud de la Gola del Pujol a la Gola del Perellonet.

La Regidoria de Devesa-Albufera ajuda a dissenyar el dispositiu, formar al voluntariat sobre coneixements de la Devesa, i assumeix algunes despeses com la manutenció. En el projecte també col·labora la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural de la Generalitat Valenciana.

El vicealcalde i regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha posat en valor la tasca que fan les persones voluntàries que participen en este programa “informen de la importància de conservar la Devesa, de mantindre-la neta, de no portar les mascotes soltes perquè poden afectar a la nidificació del corriol camanegre o altres espècies, que no hi ha que pujar per les dunes perquè s'ha de protegir la seua vegetació i morfologia, i en definitiva evitar totes aquelles actituds que puguen provocar risc d'incendi. També són de gran ajuda per als servicis municipals, als agents ambientals i als bombers, a fer esta tasca d'informació ambiental”.

Des de la posada en marxa d’esta campanya fa sis anys els resultats són positius. Durant este període no s'han originat incendis forestals, i les escasses incidències detectades han estat de caràcter lleu. Així, durant l'any 2020 es van registrat un total de 266 incidències, de les quals 59 van ser solucionades pel propi voluntariat. A les rutes del voluntariat es van detectar 4 emergències que van precisar assistència externa, 79 situacions urgents i 183 avisos per manteniment. Els avisos estan relacionats amb mobiliari i passarel·les en mal estat, enderrocs i escombraries, vehicles estacionats fora de llocs habilitats, hamaques o tendes de campanya o passeig de mascotes sense corretja.

El vicealcalde ha agraït a Creu Roja l'organització de la campanya i ha animat a les persones interessades a que s’inscriguen i participen.

Durant l'estiu passat van participar 109 persones voluntàries, que van cobrir el 85% dels llocs ofertats. Les persones interessades a participar enguany encara es poden inscriure a través del correu devesa.voluntariado@cruzroja.es o el telèfon 96 360 62 11.

Recursos multimedia

Sergi Campillo