Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Vlc, sede campeonato atletismo - València

Vés enrere Vlc, sede campeonato atletismo

Volver

València, escollida seu del Campionat d'Europa d'Atletisme en Pista Coberta 2027 en el Velòdrom Lluís Puig

• El velòdrom Lluís Puig de València, serà la seu de la cita esportiva internacional

19/04/2024

  • L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha encapçalat l'expedició que es duu a València l'esdeveniment més important d'atletisme a Europa
  • Catalá ha convidat la ciutadania i Els amants de l'atletisme a “somiar amb un campionat que establisca nous estàndards“

La Federació Europea d'Atletisme ha triat València com a seu del Campionat d'Europa d'Atletisme en Pista Coberta (short track) 2027, per davant de l'altra ciutat candidata, Gènova. La decisió s’ha pres hui en el procés final de selecció, celebrat a Roma, ciutat a la qual s'ha desplaçat l'alcaldessa, María José Catalá, encapçalant la delegació valenciana, que ha comptat amb la participació de la regidora d'Esports del, Rocío Gil, la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Paula Añó, el director general Esports de la Conselleria, Luis Cervera, i el president de la Reial Federació Espanyola d'Atletisme, Raúl Chapado.

L'alcaldessa Catalá ha defés la proposta del Palau Velòdrom Lluís Puig, una de les millors instal·lacions d'atletisme indoor d'Europa, com a seu d'este esdeveniment internacional, el Campionat Europeu d'Atletisme en Pista Coberta 2027(Short Track: pista curta, segons la nova denominació instaurada per la Federació Mundial d'Atletisme enguany).

Durant la seua intervenció en defensa de la candidatura valenciana, l'alcaldessa de València, María José Catalá, ha convidat a "somiar amb un campionat que establisca nous estàndards, amb una ciutat que reba al món amb el cor obert i amb un llegat que inspire no sols el present sinó tots els matins que han de vindre”. “A València no sols estem planejant un esdeveniment; ens estem preparant per a rebre el món a la nostra casa", ha afirmat.

De fet, Catalá ha recordat l’“amplíssima experiència” de la nostra ciutat en esdeveniments esportius del més alt nivell internacional. Entre ells, ha citat "els inoblidables campionats del món en pista coberta d'atletisme de 2008 i el campionat d'Europa en pista coberta de 1998, així com l'espectacle de la Copa Amèrica de vela, que són prova de la nostra capacitat organitzativa i del fantàstic ambient que creguen els nostres ciutadans”, ha subratllat l'alcaldessa. “València –ha continuat- és una ciutat que estima l'esport amb passió, i que celebra com a pròpia cada camada, cada salt i cada victòria", ha afegit.

Suport institucional

Des de les 15.00 hores, i durant 15 minuts, la comitiva valenciana ha exposat les virtuts de la candidatura davant la Comissió Avaluadora de la Federació Europea d'Atletisme, que ha valorat el projecte i la proposta del Palau Velòdrom Lluís Puig com a seu, un espai que ja va albergar esta competició en 1998 i el Campionat del Món en Pista Coberta de 2008. A més, el projecte compta amb la Fira de Mostres i l'Estadi del Túria com a instal·lacions complementàries, així com la pista d'atletisme municipal de Paterna, per a escalfament i entrenament dels atletes.

La candidatura de València ha acabat imposant-se a Gènova, que era l'altra ciutat candidata que havia arribat a la final, però que en les últimes hores va anunciar la seua renúncia a continuar en la carrera per acollir l'esdeveniment. La candidatura ha comptat amb el suport de la Direcció General d'Esports de la Generalitat, la Diputació de València, la Real Federación Española de Atletismo (RFEA) i la Federació d'Atletisme de la Comunitat Valenciana (FACV), juntament amb el sector hoteler i turístic de la ciutat. Totes estes entitats han donat el seu suport per a aconseguir un esdeveniment esportiu del més alt nivell internacional a partir d'unes infraestructures esportives, hoteleres i turístiques capaces d'albergar les millors competicions mundials.

La Comissió Avaluadora de la Federació Europea d'Atletisme ja va visitar la ciutat el mes de gener passat (els dies 19 i 20) i va poder comprovar de primera mà el projecte de València. Entre les virtuts d'esta candidatura, va destacar la capacitat logística, hotelera i organitzativa de la ciutat, així com la qualitat de les instal·lacions esportives.

Tal com ha subratllat l'alcaldessa, “l'elecció de València com a seu del Campionat d'Europa d'Atletisme en Pista Coberta 2027 demostra la posició de referència de la nostra ciutat dins de l'organització d'esdeveniments esportius de l'àmbit internacional, i és una oportunitat segura, fiable i responsable per a crear grans moments en la història de l'atletisme europeu”.