Viviendas protegidas Sociópolis - València

Viviendas protegidas Sociópolis

Tornar

L’Ajuntament valora positivament l’aprovació per part del Consell de 23’4 milions per a la construcció de vivendes protegides en la Torre

Joan Ribó estima que “l’edifici inacabat de Sociòpolis és un dels símbols de la ineficàcia de l’anterior govern”

• Torres inacabades de Sociòpolis

25/02/2022

L’alcalde de València, Joan Ribó, es felicita per l’aprovació per part del Ple del Consell de 23’4 milions d’euros per a la construcció de 184 vivendes protegides destinades al lloguer, a més de locals i garatges, al poble de la Torre, en el conegut com a projecte “Sociòpolis”. L’alcalde creu que Sociòpolis és “un dels símbols de la ineficàcia del govern anterior” i, per això, “hui tenim la satisfacció de conéixer que el Ple del Consell ha aprovat 23’4 milions d’euros per a la seua edificació i finalització, que permetrà que hi haja 184 habitatges protegits per a lloguer en este poble”.

 

Joan Ribó estima que “es tracta d’un element molt important del qual ens volem felicitar perquè, precisament, la nostra ciutat té una mancança important d’esta classe de vivendes”.

Així, el Ple del Consell ha aprovat en la seua reunió de hui una partida de 23’4 milions d’euros que l’Entitat d’Habitatge i Sol (EVHA) destinarà a l’edificació de 184 habitatges protegits per a lloguer en el poble de la Torre. La partida inclou també la construcció de places de garatge i locals. L’edificació tindrà lloc en la coneguda com a parcel·la R-03 de la zona.

La partida aprovada pel govern valencià és la conseqüència de la reunió que, ara fa un any, van mantindre l’alcalde de València i la vicepresidència segona de la Generalitat. En eixa reunió, que es va celebrar a l’Ajuntament de València, les dos administracions tancaren els detalls del Pla Integral de la Torre, un projecte global per a la construcció d’una àrea residencial de lloguer. El projecte global, del que ara s’ha posat en marxa una part, habilitarà en total 2.600 habitatges nous, que duplicaran el parc de vivendes del que, en estos moments, disposa la Torre. Dels 2.600 habitatges, al voltant de 1.200 serien VPP (vivendes de protecció pública), de les quals unes 600 constituiran el parc públic de la Generalitat i de l'Ajuntament. El pla està acollit a les ajudes europees “Next Generation”, concretament al programa d’ajuda a la construcció d’habitatges en edificis energèticament eficients. Així, els nous habitatges disposaran de fusteria amb pont tèrmic, aigua calenta per aerotèrmia, instal·lacions fotovoltaiques i ventilació mecànica amb recuperadors de calor.

El Pla Integral de la Torre aborda també la política de mobilitat i de zones verdes, la rehabilitació del centre històric del poble i la connexió amb l’Horta, entre d’altres qüestions urbanes. En total es mobilitzarà una inversió pública i privada d’uns 256 milions d’euros.

El plantejament projectat refà la macrourbanització inicial que l’anterior govern municipal presentà en 2006 i que va quedar paralitzada en 2012 després de construir únicament dos torres d’edificis, que mai van ser acabades.

Recursos multimèdia

Joan Ribó