Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Visita CM Benimaclet - València

Vés enrere Visita CM Benimaclet

Volver

El col·legi municipal de Benimaclet ja disposa d'una pèrgola fotovoltaica per al seu autoconsum energètic

• Pèrgola fotovoltaica instal·lada en el Col·legi Municipal de Benimaclet

20/04/2024

  • La instal·lació ha suposat una inversió de 162.000 euros
  • A més, l'energia generada permet cobrir entre el 60% i el 80% de les necessitats de consum energètic del col·legi
  • La regidora Julia Climent ha aprofitat la seua visita per a informar l'equip directiu de les millores previstes en la climatització del col·legi

La regidora de Recursos Humans i Tècnics, Julia Climent, ha visitat el Col·legi Municipal de Benimaclet per a conéixer el funcionament de la nova pèrgola fotovoltaica instal·lada en el centre per al seu autoconsum energètic.

L'objectiu de la intervenció ha sigut doble, d'una banda, s'ha habilitat al pati del centre, al costat de les pistes esportives, una nova zona d'ombra mitjançant la construcció d'una pèrgola la coberta de la qual està formada per panells solars fotovoltaics de vidre. Això, d'altra banda, suposarà un important estalvi energètic.

La nova pèrgola fotovoltaica, que ha suposat una inversió de 162.000 euros, té unes dimensions en planta de 30,75 x 6,09 metres, i es compon d'un total de 108 vidres solars fotovoltaics de 276 Wp cadascun, la qual cosa resulta en una potència pic de 29.808 W. L'energia generada per esta instal·lació permet cobrir entre el 60% i el 80% de les necessitats de consum energètic del col·legi, amb la consegüent reducció d'emissions de CO₂.

A més, per a fer conscient a l'alumnat del qual suposa este estalvi energètic, s'ha instal·lat una pantalla, col·locada al hall del centre, en la qual es mostra, en temps real, el volum d'energia proporcionat a cada moment per la pèrgola, el que prové de la xarxa elèctrica i el consum total del centre.

Des del Servici d'Arquitectura i Servicis Centrals Tècnics de la Regidoria de Recursos Humans i Tècnics, s'ha dut a terme la gestió del projecte i de l'execució de les obres. La regidora ha aprofitat la visita per a informar l'equip directiu de les millores previstes en la climatització del col·legi, amb la pròxima instal·lació de nous equips d'aire condicionat a les aules més caloroses del centre, així com l'aplicació de pintura tèrmica en el gimnàs.