Viquimarató Carmelina Sánchez-Cutillas - València

Viquimarató Carmelina Sánchez-Cutillas

Tornar

La Biblioteca de Benicalap organitza una viquimarató per a referenciar la figura de Carmelina Sánchez-Cutillas

Exposicions, clubs de lectura i altres activitats omplin les biblioteques municipals durant el mes de juny

• Un repàs a la vida i l'obra de Carmelina Sánchez-Cutillas en la biblioteca de Benicalap

04/06/2021

Este dissabte, 5 de juny, la Biblioteca Municipal de Benicalap, Carmelina Sánchez-Cutillas, acollirà la celebració d'una viquimarató al voltant de la figura d'esta gran autora, considerada Escriptora de l'Any 2020-2021 per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.

 

L'objectiu d'esta marató d'edicions és crear contingut nou relacionat amb Carmelina Sánchez-Cutillas a la Viquipèdia lliure i col·laborativa. La trobada està organitzada per Amical Wikimèdia, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana i Wikimèdia Espanya.

Durant tot l'any, les biblioteques municipals han donat a conèixer la figura de l'autora de "Matèria de Bretanya" a través de diferents accions, com l'exposició que actualment es troba a la Biblioteca Matilde Ramos de Castellar-l’Oliveral.

La regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, s'ha mostrat "encantada" d'acollir esta trobada en què s’editaran articles relacionats amb esta historiadora i escriptora tan rellevant, una acció que "contribuirà a actualitzar i ampliar la informació disponible a la xarxa".

La reunió d'editors es suma a la resta d'activitats i exposicions que estos dies estan en marxa en les diferents biblioteques municipals. Esta setmana a la Biblioteca de Beniferri, Joan de Timoneda, es podrà visitar la mostra "Azul, Rojo, Amarillo" de Arte 21, mentre que a la Biblioteca de la Casa de la Reina es pot descobrir una mirada íntima al barri del Cabanyal a través de l'obra d'Andrea Kruithof. A esta mateixa biblioteca, s´inaugura el dia 7 la exposició fotogràfica “Marcamos goles a la desigualdad”.

El mes de juny es presenta ple d'activitats a les biblioteques municipals gràcies a la tasca dels seus clubs de lectura que aprofitaran la celebració del festival València Negra per trobar-se amb alguns dels escriptors i escriptores més rellevants del gènere. Així, el club de lectura de la Biblioteca d'Arrancapins - Eduard Escalante, rebrà a Rosa Ribas, autora de "Los buenos hijos". Víctor de l'Arbre estarà a la Biblioteca del Cabanyal-Canyamelar-Casa de la Reina amb el seu llibre "El hijo del padre". Susana Rodríguez comentarà la seva obra "Bajo la piel" a la Biblioteca de Marxalenes-Joanot Martorell. Mentre que la Biblioteca de Sant Marcel·lí-Camí Reial-Clara Santiró i Font rebrà Toni Hill amb "El oscuro adiós de Teresa Lanz ".

Finalment, la Regidoria d'Acció Cultural ha fet balanç del funcionament de les biblioteques municipals durant el primer semestre del l'any. "Tot i les dificultats derivades de la situació sanitària, hem continuat amb el bon funcionament de les més de 30 biblioteques municipals de València, creant una oferta cultural en línia amb les circumstàncies", ha valorat Ibáñez.

En este sentit, des de gener de 2021 fins a hui, s'han realitzat més de 250 activitats a les biblioteques municipals. Exposicions, clubs de lectura, presentacions de llibres i trobades literàries han sigut algunes de les més populars. A més, les biblioteques han creat diferents iniciatives que han estat molt ben acollides per la ciutadania, com la de "Apadrina un llibre", els lots sorpresa de lectura, o "Ratetes i ratolins lectors", dirigit a el públic més jove.

Durant estos mesos les biblioteques s'han convertit en centre de diverses actuacions que tenen com a objectiu aportar un valor diferencial. El programa "Biblioteques que alimenten", per exemple, ha organitzat tallers i xerrades als quals l'alimentació saludable i de proximitat s'han convertit en l'eix dels debats.

Recentment, va tenir lloc un congrés internacional en línia "Pensar el feminisme" que va reunir més de 3.000 participants de tot el món, emmarcat en el programa "Biblioteques en Igualtat".

També cal destacar les campanyes organitzades durant els mesos de març i abril. La celebració del Dia de la Dona va tindre la participació de més de 50 persones que van enviar les seues lectures favorites i que van ser compartides en les xarxes socials diàriament durant tot el mes. D’altra banda, el Dia del Llibre va ser l'escenari en el qual es va emmarcar la primera edició del Concurs de Microrelats que va tenir una molt bona acollida amb l'enviament de més de 150 propostes.

 

Recursos multimèdia

Maite Ibáñez