S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Violencia machista sobre la prole - València

Vés enrere Violencia machista sobre la prole

Tornar

València se suma a la reivindicació d’Alanna per a protegir els fills i filles de víctimes de violència masclista

Sandra Gómez: “Reivindiquem l'erradicació de la violència masclista i l'abolició de la prostitució, que mata de manera invisible milers de dones”

• 78 dones van ser assassinades a mà de les seues parelles en 2021

08/03/2022

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha assistit hui a l'acte en memòria de les víctimes de violència de genere i les seues filles i fills organitzat per l'associació Alanna als Jardins del Túria on s'ha exhibit un mural per a recordar els 78 “feminicidis” registrats al llarg de 2021 i els 14 del que portem de 2022. Sandra Gómez ha defensat, junt amb Chelo Álvarez, presidenta de l'associació de dones professionals contra la violència masclista Alanna, l'erradicació de la violència masclista i l'abolició de la prostitució, “una violència que mata milers de dones de manera invisible”.

 

“Les dones patim una desigualtat i una bretxa que ens afecta en tots els àmbits de la nostra vida, però hi ha un que ens afecta especialment i és la violència masclista, la violència que mata les dones tots els anys. 78 dones van ser assassinades a mà de les seues parelles en 2021 i hui volem reivindicar que ni una dona torne a ser assassinada per la seua parella”, ha manifestat Gómez.

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà ha subratllat la necessitat de protegir també els fills i filles de la violència masclista: “Hem de reivindicar a tots els fills i filles d'eixa violència masclista, desemparats i moltes vegades oblidats per la Justícia. I, encara que hui són reconegudes víctimes de la violència, continuem trobant-nos amb molts casos en els quals els fills i filles se senten desemparats. A pesar que hi haja interposades denúncies per part de dones per la violència que han patit en les seues llars, ens continuem trobant amb resolucions judicials que no emparen les dones ni els seus fills i filles. Per això, volem posar l'accent a erradicar la violència masclista també dins dels nostres jutjats”.

Per la seua banda, la presidenta d’Alanna ha explicat que els feminicidis són les dones assassinades i els xiquets i xiquetes víctimes de la violència de gènere, “però també els assassinats pel fet de ser dona com, per exemple, els de dones prostituïdes. Hui estem ací perquè estem fartes d'haver de reivindicar un any darrere l'altre, dia rere dia, minut per minut, que volem una igualtat efectiva. Les dones hui fem revolució i diem hui que fins ací hem arribat. Hui Alanna, en el seu manifest, reivindica la protecció per a les nostres filles i fills, els oblidats de la violència de gènere que, malgrat tindre magnífiques lleis, l'última, la 8/21 de juny de l'any passat per la qual els nostres fills i filles són víctimes de violència de gènere, la realitat absoluta és que la justícia continua sent summament patriarcal i no ens protegeix ni a nosaltres ni a les nostres criatures, i hui cridem contra això”, ha reclamat Álvarez.

Abolició de la prostitució

Durant l'acte, Gómez ha subratllat també una altra de les qüestions sobre les quals estan treballant les administracions valencianes, l'abolició de la prostitució. “Hui també és un dia per a reivindicar una altra de les qüestions entorn de les quals ens hem unit el moviment feminista, i és l'abolició de la prostitució. Com sabeu, la nostra Comunitat és una de les autonomies pioneres a reivindicar la llei d'abolició, una llei que ha de portar una sèrie d'accions penals, judicials i socials que permeten una abolició efectiva i real de la prostitució. Perquè és l'esclavitud del segle XXI i és una de les cares més cruentes i terrorífiques de la violència masclista. No sols per tot el que viuen en el seu dia a dia les dones atrapades en eixa situació terrible, sinó perquè, a més, és una violència que mata milers de dones de manera invisible. De fet, les estadístiques de dones que són sotmeses a esta esclavitud i que són assassinades tant pels proxenetes com pels puters són absolutament invisibles; i, per això, hem de reivindicar hui també l'abolició d'una de les violències més cruels que patixen les dones, que és la violència de la prostitució”, ha finalitzat.

Recursos multimèdia

Sandra Gómez
Chelo Álvarez