Valoración Operación frío enero 2021 - València

Valoración Operación frío enero 2021

Tornar

L’Ajuntament valora positivament el desenvolupament de l’operació fred, que ha atés més de 190 persones en situació de carrer al gener

Isabel Lozano: “L’operació fred continua activa fins a març”

• Operació fred gener 2021

02/02/2021

La regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, ha fet una valoració positiva del dispositiu especial de l’Operació Fred activat el mes de gener pel consistori i s’allargarà fins al mes de març, amb l’objectiu d’atendre al col·lectiu de persones afectades pel sensellarisme a la ciutat de València.

 

Lozano ha explicat que en el mes de gener l’Ajuntament ha atés més de 190 persones en situació de carrer i ha recordat que el dispositiu municipal per a l’operació fred d’enguany ha activat “una xifra rècord de places a la ciutat de València”. Concretament, s’han activat 106 places extraordinàries que, sumades a les que s’ofereixen de forma habitual durant la resta de l’any, han suposat un total de 324 places.

El reforç de places de l’operació fred s’ha dut a terme a través de dos recursos municipals. Un és el Centre d’Emergències Climàtiques que l’Ajuntament té des de fa dos anys al carrer Santa Cruz de Tenerife de València i que compta amb 41 llits. Segons ha dit la regidora Lozano "es tracta d’un espai digne per a les persones, que enguany ha incorporat el seguiment de tots els protocols sanitaris per intentar frenar l'avanç de la Covid-19".

L’altre recurs és el nou alberg de Ciutat Vella, que l'Ajuntament ha posat en servici com un espai d'atenció social específicament destinat a atendre les necessitats de les persones sense sostre de la ciutat en el marc de la pandèmia de la Covid-19. "En este cas parlem d'un nou centre d'allotjament de caràcter sociosanitari que respon a les exigències sanitàries de prevenció de la infecció per coronavirus. I és que cal tindre en compte que, a l'hora d'accedir a un allotjament, les persones usuàries han d'esperar resultats de les proves PCR, de manera que este nou recurs ve a donar resposta a estes necessitats", ha indicat Lozano.

LLITS LLIURES

La regidora Lozano ha recordat que durant este mes de gener la ciutat ha arribat a registrar temperatures molt baixes, fora del que sol ser habitual, però ha dit que “en cap dia l’Ajuntament ha arribat a tindre el 100% de les places de l’operació fred cobertes, el que significa que s’ha donat una resposta molt adequada. A més, continuem treballant intensament amb intervenció i amb atenció, tant en carrer com en els diferents recursos habilitats, per tractar d’iniciar camins i obrir vies d’inserció a les persones que per diferents motius han acabat en situació de carrer”.

Recursos multimèdia

Isabel Lozano