Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Valia visita obras Maria Cristina - València

Vés enrere Valia visita obras Maria Cristina

Volver

Continua la renovació la xarxa d'aigua en l'avinguda María Cristina després de les troballes arqueològiques

Elisa Valía precisa que s'instal·larà una nova canonada arterial i millorarà la pressió de l'aigua potable que arriba a habitatges i comerços de Ciutat Vella

• La regidora Elisa Valía visita les obres

17/04/2021

La Regidoria del Cicle Integral de l'Aigua ha iniciat la segona fase de les obres de l'entorn de la Llotja per a renovar la xarxa d'aigua potable després que en la primera fase es trobaren restes arqueològiques que daten del segle XVIII i principis del segle XIX. En concret, les troballes corresponen a restes d'una calçada i de la façana d'un habitatge.

 

L'objectiu d'estos treballs a Ciutat Vella és modernitzar la xarxa d'aigua potable i renovar una canonada arterial de 400 mm de diàmetre i 700 metres de longitud. La renovació de la xarxa de distribució està finalitzada i s'està duent a terme la renovació de la canonada arterial per fases per a afectar el menys possible als comerços de la zona.

Els treballs de la primera fase en l'inici de l'avinguda María Cristina, on han aparegut restes arqueològiques, es reprenen una vegada que han conclòs els treballs d'intervenció arqueològica. Esta setmana s'ha iniciat la segona fase que discorre entre el carrer D’En Colom i Vell de la Palla i el termini d'actuació de la qual es prolongarà durant un mes, que coincidirà amb els últims treballs de la primera.

La tercera i última fase d'estes obres connectarà els trams de la primera i la segona, és a dir, des del carrer Sant Ferran fins a carrer Vell de la Palla. La previsió és que estos treballs s'inicien el 17 de maig i que finalitzen el 15 juny. D'esta manera quedarà renovada tota la xarxa de proveïment d'aigua potable al voltant del Mercat Central, la qual cosa millorarà la qualitat del servici a tots els veïns i totes les veïnes del districte de Ciutat Vella.

La regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía, ha explicat que “estos treballs són necessaris per a millorar la pressió de l'aigua potable que arriba als habitatges i als comerços d'esta zona de València”. Segons Valía, “també s'estan emprant esforços per a continuar digitalitzant i optimitzant la gestió del subministrament, incorporant instruments de mesurament, com són els cabalímetres, amb la finalitat de controlar amb màximes garanties el servici d'aigua”.

Recursos multimedia

Elisa Valía