Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Valéncia, finalista premios turismo - València

Vés enrere Valéncia, finalista premios turismo

Volver

València, finalista dels guardons al Turisme Innovador com a primera ciutat en mesurar la empremta de carboni del sector turístic

La ciutat guanyadora es coneixerà el pròxim dia 26 de novembre

• València, finalista

20/11/2020

La ciutat de València és una de les finalistes dels Premis a la Innovació en el Turisme, que lliura el Fòrum per a la Innovació Turística (TIS, en les seues sigles en anglés) el pròxim dia 26 a la ciutat de Sevilla. València és finalista en la categoria de “Millor projecte de turisme sostenible” per ser la primera ciutat que mesura i audita la empremta de carboni de l’activitat turística.

 

El regidor de Turisme de l’Ajuntament de València i president de Visit València, Emiliano García, ha destacat que València assumeix el repte de convertir-se en una destinació lliure de carboni en l’horitzó de 2025-2030 en consonància amb el que apunta l’Agenda 2030 de Nacions Unides en matèria mediambiental”. García ha destacat que el projecte de mesurar la empremta de carboni, impulsat per Visit València i Global Omnium, va mamprendre en el moment més pròsper del turisme, amb creixement destacables en rendibilitat i ocupació. Però, en els complicats moments actuals, és més important projectar una imatge de ciutat compromesa amb la sostenibilitat, partint de valors com la qualitat, la digitalització i la seguretat que permeta recuperar l’arribada de turistes a la ciutat tan aviat com ens ho permeta l’activitat sanitària. Sens dubte, esta candidatura de la ciutat al millor projecte de turisme sostenible contribueix a eixe objectiu”.

La cerimònia de lliurament dels guardons es celebrarà durant el Congrés Global sobre Innovació en el Turisme, que tindrà lloc al Palau d’Exposicions i Congressos de Sevilla durant els dies 25, 26 i 27 de novembre.

El regidor de Turisme ha destacat també que la guia de viatges “Lonely Planet” fa referència esta setmana a la nova estratègia de turisme sostenible impulsada per la ciutat. En concret, la guia destaca la participació de la ciutat en projectes europeus en matèria de sostenibilitat, la implicació de la societat civil i del sector empresarial local en el model de gobernança col·laborativa, els esforços orientats a promoure el consum de productes, béns i servicis locals, les iniciatives en el marc de l’economia local i circular i l’aprofitament de la capacitat de l’entorn natural per desenvolupar projectes que absorbeisquen més emissions de CO2.