Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

València PM2 Pilot - València

Vés enrere València PM2 Pilot

Volver

València serà la primera ciutat a rebre la formació oficial sobre gestió de projectes de la Comissió Europea

En una fase posterior l'Ajuntament formarà la resta d'actors tant públics com privats, que participen en la gestió de fons europeus

• Comissió Europea

28/09/2022

Els treballadors de l'Ajuntament de València seran els primers a rebre una formació oficial de la metodologia PM2 de la Comissió Europea. Es tracta d'una metodologia desenvolupada per la pròpia Comissió per estandarditzar els processos, el llenguatge i la burocràcia d'aquells actors que interactuen amb este l’organisme, que és l'encarregat de concedir i gestionar els fons provinents de la Unió Europea.

 

Esta metodologia serà fonamental a l'hora d'obtindre subvencions i gestionar estos fons europeus, que estan ajudant a millorar la ciutat de València. Fins ara esta formació estava reservada a treballadors de la pròpia Comissió Europea, però gràcies a les gestions realitzades pel consistori, 25 empleats municipals assistiran a un curs sobre la metodologia PM2, impartit pel propi ambaixador de PM2. A més, de manera addicional, 5 d'estos empleats rebran un curs que els habilitarà com a formadors.

El PM2 és un metodologia que tracta de facilitar el treball de totes aquelles organitzacions tant públiques com privades que tracten d'obtindre finançament de la Comissió Europea per a dur a terme els seus projectes. Esta metodologia busca optimitzar els mètodes de treball i aconseguir que les institucions augmenten la seua capacitat d'aconseguir fons europeus.

L'objectiu que perseguix l'Ajuntament amb esta iniciativa, que s'emmarca dins del projecte València ciutat de projectes, és formar a tots els actors de la ciutat, tant públics com privats, que participen en la gestió dels fons procedents de la Unió Europea. Es tracta, per tant, d'unificar i estandarditzar terminologia, metodologia i enfocament entre les administracions i les empreses que participen en tot el procés des que se sol·liciten estos fons, fins que s'executen les obres o accions, per a millorar l'eficiència i optimitzar els recursos obtinguts.