València Nación Emprendedora - València

València Nación Emprendedora

Tornar

València, primera ciutat que se suma com a aliada a l'Estratègia Nació Emprenedora

Pilar Bernabé: “Hem demostrat que València és una peça fonamental en el sector de l’emprenedoria innovadora”

• Presentació telemàtica de l'estratègia

11/02/2021

València és la primera ciutat a sumar-se com a aliada, a través de València Activa, a l’Estratègia Nació Emprenedora que ha presentat este matí el president del Govern, Pedro Sánchez. “Amb esta adhesió ens sumem a l’objectiu de fer realitat una visió pionera: que per a 2030 Espanya siga una nació emprenedora, on la innovació i la productivitat siguen un fenomen transversal en els diferents sectors de l’economia, sense deixar ningú arrere. I en eixa estratègia, sens dubte, València juga un paper fonamental”, ha explicat la regidora responsable de l’Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé.

 

“Hem demostrat que València és una peça fonamental en el sector de l’emprenedoria innovadora, que tenim un ecosistema dinàmic i unit, que som bressol de talent i que des de l’Ajuntament treballem de la mà de les entitats que configuren el mapa de l’emprenedoria perquè la nostra ciutat estiga a l’avantguarda de la innovació, amb iniciatives com VLC Tech City”, ha destacat la regidora.

“Volem ser la punta de llança de les ciutats amb major població d’Espanya, volem liderar el camí des de l’àmbit local per constituir-nos com una vertadera startup nation, avançant cap a un país més innovador que genere més ocupació i de major qualitat”, ha indicat Pilar Bernabé.

L’alt comissionat per a Espanya Nació Emprenedora Francisco Polo ha afirmat que València “és una peça fonamental en la missió per fer d’Espanya una nació emprenedora. La ciutat, que està a l’avantguarda de la innovació i el disseny, ha aconseguit generar un ecosistema d’emprenedoria molt rica en talent, inversió i projectes innovadors”.

 

ESTRATÈGIA NACIÓ EMPRENEDORA

 

L’Estratègia Espanya Nació Emprenedora és un conjunt de mesures per a un nou model de país, amb tres nivells interconnectats entre si. En el primer nivell, se situa l’emprenedoria innovadora, un xicotet sector de l’economia espanyola que genera els majors retorns de productivitat. Per a este sector, l’alt comissionat per a Espanya Nació Emprenedora ha plantejat quatre grans metes: augmentar el flux de les inversions; atraure, retindre i desenvolupar talent; incrementar les oportunitats d’escalabilitat de les empreses, i articular un sector públic emprenedor, convertint l’administració pública en una administració àgil, que genere marcs reguladors favorables i impulse de manera visible projectes innovadors.

En el segon nivell l’estratègia situa els sectors tractors del país i se centraria en què el teixit productiu hauria de rebre l’estímul de la innovació per incrementar la seua productivitat i generar companyies capaces d’oferir més i millor ocupació.

Finalment, el tercer nivell s’enfocarà en les persones, ja que esta estratègia treballarà per combatre la bretxa de gènere, la bretxa territorial, la bretxa socioeconòmica i la bretxa generacional.

Recursos multimèdia

Pilar Bernabé