S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

València en valencià. Distintivo comercios - València

Vés enrere València en valencià. Distintivo comercios

Tornar

Comença el termini per a sol·licitar les ajudes per a la promoció del valencià als comerços de la ciutat

L’Ajuntament reconeixerà els comerços beneficiaris de les ajudes amb un distintiu que els identificarà com a establiments que fomenten l’ús del valencià

• Distintiu per als comerços que participen en la campanya i obtinguen la subvenció

26/05/2021

Hui comença el termini de presentació de sol·licituds per a accedir a les d’ajudes als comerços de la ciutat que realitzen accions de promoció del valencià. Ahir es va publicar al Butlletí Oficial de la Província de València la segona edició de la convocatòria, que finalitzarà el 14 de juny. La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, explica que “l’objectiu últim d’estes subvencions és fomentar, reforçar, valorar i impulsar la presència del valencià com a llengua d’ús habitual als comerços i establiments amb atenció directa al públic”.

 

La regidora considera que “visibilitzar l’ús, tant oral com escrit de la llengua, contribueix positivament a generar confiança i satisfacció en la clientela i, alhora, pot generar beneficis als propietaris i propietàries del xicotets comerços de la ciutat”. Per a Notario, “poder atendre la clientela en la seua llengua sempre serà un avantatge per a qualsevol comerç i implica un esforç i un respecte per part dels comerciants que volem reconèixer amb estes subvencions”.

La dotació pressupostària d’estes ajudes ascendix a 47.500 euros. La novetat en l’edició d’enguany consisteix en el fet que se subvencionarà el 100% de les accions que sol·licite una empresa, ja siga per una, per diverses o per totes les accions subvencionables, sempre dins dels límits establits per a cadascuna, i amb un màxim total de 2.000 euros per comerç.

Hi haurà ajudes per retolació (exterior, interior o en vehicles), per publicitat (en mitjans de comunicació), cartes de menús i pàgines web. Enguany, com a novetat, s’hi afegixen noves línies d’ajudes, com la publicitat per a aplicacions de telèfons intel·ligents, internet, blogs i xarxes socials, la creació o la millora de la identitat corporativa de l’empresa i també ajudes per despeses derivades del cost de cursos de formació de valencià tant dels empresaris com de la plantilla.

Totes les accions subvencionables hauran d’haver-se realitzat entre l’1 de setembre de 2020 i el 15 de setembre de 2021 i els comerços beneficiaris rebran un distintiu que els identifique per donar-los major visibilitat.

Les bases, els formularis i els annexos necessaris per sol·licitar-les estan disponibles en la seu electrònica de l’Ajuntament https://sede.valencia.es.