Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Universitat Popular baila con las mujeres del 8M - València

Vés enrere Universitat Popular baila con las mujeres del 8M

Volver

La Universitat Popular reunirà 500 persones el 8M per a ballar juntes “Ay, mamá” de Rigoberta Bandini

12 centres participaran en la iniciativa “UP balla per les dones”

• Cartell de l'acte

04/03/2022

La Universitat Popular de València reunirà el 8 de març 500 persones en l’esplanada del tram IX del riu, entre el pont de l’Exposició i el de les Flors, per a ballar juntes una coreografia del tema “Ay mamá”, de Rigoberta Bandini, i una selecció de música per al 8M, amb motiu del Dia Internacional de les Dones. La convocatòria, que porta per lema “#UPBalla per les dones”, té caràcter festiu, reivindicatiu i obert al públic i participen 12 centres UP de diferents barris i pobles de la ciutat. La regidora de Serveis Socials i presidenta de la Universitat Popular, Isabel Lozano, explica que “als centres de la UP es realitza durant tot el curs una tasca de divulgació, conscienciació i formació en els valors que reivindica el feminisme i ho hem volgut celebrar i visibilitzar amb motiu del 8M”.

 

Els centres de la Universitat Popular de València, afirma Lozano, “són espais de trobada, aprenentatge i participació per a les dones en el seu dia a dia; són espais on les dones socialitzen, s’acompanyen, teixeixen xarxes de suport, reben recursos i creixen juntes per a afrontar les desigualtats i les seues conseqüències”.

L’acte expressa els resultats del treball realitzat als centres UP al llarg dels anys en relació a la reivindicació dels drets i oportunitats de les dones. És una mostra de la motivació, la sensibilització i l’empoderament que s’ha impulsat des dels centres de la Universitat Popular amb el treball tant a les aules com amb les activitats socioculturals que organitzen o en les que participen els centres de manera quotidiana. Cada curs se gestionen des de la UP més de 50.000 assistències a activitats socioculturals pròpies i de la ciutat.

Les prop de 500 participants de “#UPBalla per les dones” arribaran a peu en 9 columnes a l’esplanada del tram IX del riu, situada entre els ponts de l’Exposició i el de les Flors, des dels seus respectius centres de la Universitat Popular en Poble Nou, Borbotó, Massarrojos, Castellar-l’Oliveral, Orriols, Nou Moles, Sant Marcel·lí, Espai sociocultural Palauet d’Aiora, El Palmar, Pinedo, Trafalgar i Morvedre. Des dels diferents centres eixiran grups d’entre 15 i 90 persones.

L’acte es celebrarà de 10:30h a 13:15 hores i comptarà, a més, amb la participació de la regidora de Serveis Socials, Isabel Lozano, i la regidora d’Igualtat, Lucía Beamud. A les 10:30 h s’encetarà l’acte amb unes paraules de benvinguda i fins a les 13:15h sonarà i es ballarà una selecció de música per al 8M, entre la que es troba la llista de Spotify preparada per la Regidoria d’Igualtat “Cançons per al 8M”.

A més, cada mitja hora des de les 11:00h es realitzarà el ball col·lectiu del tema “Ay mamá”, de Rigoberta Bandini seguint una coreografia adaptada pel formador de balls de la Universitat Popular, Juanjo Navarro. L’adaptació s’ha realitzat per a facilitar a persones de diferents edats i mobilitat la possibilitat de seguir els passos. Hi haurà repetició de la coreografia a les 11:30 h; 12:00 h; 12:30 h. Entre ball i ball del tema de Rigoberta Bandini es podrà ballar lliurement altres temes relacionats amb les reivindicacions del 8 de març.

La coreografia preparada per a l’ocasió està disponible a la web universitatpopular.com. Els 12 centres UP participants l’estan assajant a les aules de la UP per al dia 8 de març i les persones que vullguen sumar-se poden assajar els passos prèviament seguint el vídeo. La distribució de les 500 persones participants per al ball col·lectiu ocuparà al voltant de 1.500 metres quadrats.

En l’acte es distribuiran dorsals identificatius de la jornada a les persones que se sumen al ball i xapes reivindicatives. També hi haurà un panel o photocall per a immortalitzar la participació en l’activitat.

Nota: Hi ha possibilitat de gravar els assajos de la coreografia als centres de la Universitat Popular així com seguir alguna de les columnes que recorrerà a peu el camí des dels centres UP al tram IX del riu, entre el pont de l’Exposició i el de les Flors el dia 8M.

Recursos multimedia

Isabel Lozano