Talleres Semana por el Derecho a la Energía - València

Talleres Semana por el Derecho a la Energía

Tornar

L’Ajuntament programa tallers gratuïts i en línia en el marc de la Setmana pel Dret a l’Energia

Alejandro Ramon ha fet una crida a la participació ciutadana en la programació prevista per la Fundació VCE amb el lema ‘L’energia és el teu dret!’

• L’objectiu es empoderar energèticament a qualsevol persona i sobretot a qui més ho necessita

15/02/2021

L’Ajuntament de València, a través de la Fundació València Clima i Energia (VCE) ha programat tot un seguit de tallers gratuïts i en línia en el marc de la celebració de la Setmana pel Dret a l’Energia entre este dimecres, dia 17, i el pròxim 23 de febrer. El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramon, ha fet una crida a la participació dels veïns i veïnes de València en estes activitats impulsades per la Fundació VCE sota el lema ‘L’Energia és el teu dret!’ a través dels dos equipaments de l’Oficina de l’Energia i l’Observatori del Canvi Climàtic.

 

«Des de l’Ajuntament de València reivindiquem que el dret a l’energia és de totes les persones i dissenyem les nostres polítiques perquè es reconega eixe dret i perquè hi haja una aplicació efectiva, sobretot per als col·lectius que en la nostra societat més ho necessiten», ha explicat Ramon. En este sentit, s’han proposat tallers en el marc de la commemoració de la Setmana pel Dret a l’Energia amb l’objectiu «d’empoderar energèticament a qualsevol persona i sobretot a qui més ho necessita». És per això que hi ha tallers específics que s’adrecen principalment a persones majors i treballadores i treballadors autònoms afectats per la COVID-19.

El regidor ha fet una crida a la participació «perquè tindre accés a l’energia mínima que es necessita per a la vida diària és un dret de totes i tots», i ha destacat l’oportunitat que suposaran els tallers plantejats per conéixer les factures energètiques i aprendre a estalviar energia a les llars i exercir el ple dret a l’energia.

Este dimecres (12 h.) hi haurà el taller ‘La factura de l’electricitat explicada per a totes i tots. Passos a seguir per a pagar menys’; dijous, a les 15 h., s’ha programat el de ‘Treballadores i treballadors, autònoms i persones en l’atur afectades per la COVID-19: Sabies que tens dret a un nou bo social? T’expliquem com sol·licitar-lo i repassem les factures’, coorganitzat amb UGT; per a divendres, a les 10 h., hi haurà el taller ‘La factura de l’electricitat explicada per als i les nostres majors. Junts pas a pas, per a pagar menys’, mentre que el taller ‘La factura de gas explicada per a totes i tots. Passos a seguir per a pagar menys’, coorganitzat amb la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de València, serà este dijous, dia 18, a les 10 h.

D’altra banda s’ha programat per a dilluns de la setmana vinent, dia 22 (11 h.) una sessió oberta del grup Connecta Dret a l’Energia de la ciutat de València: Què fem en València per a fer realitat el dret a l’energia? Estarà coorganitzat entre la Fundació VCE, Las Naves, AEIOLuz, K-Veloce, Catenerg-UPV, Impact-E i Imedes-Indertec i estarà adreçat a un públic objectiu conformat per professionals del sector, però estarà obert a totes les persones interessades. S’hi explicarà el treball que es fa des de l’Oficina de l’Energia de València, què es fa dins del projecte europeu WellBased per a analitzar la pobresa energètica com a determinant de la salut en València, com s’estudien dades per a identificar i analitzar llars en situació de pobresa energètica i com ajuda l’app OurTEC per a lluitar contra la pobresa energètica en les nostres comunitats.