Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Talleres Apunta't - València

Vés enrere Talleres Apunta't

Volver

València ofereix més de 40 tallers Apunta´t i activitats per a joves als Centres Municipals de Joventut

Tallers de manga, teatre, producció musical, clubs de lectura, escape rooms o dansa urbana són algunes de les propostes

• Els Centres Municipals de Joventut ofereixen un servici permanent d'informació, assessorament, formació i dinamització sociocultural

22/03/2022

La Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de València ofereix més de 40 tallers Apunta´t, dirigits a l'ocupació del temps lliure de les persones joves des d'una perspectiva educativa i formadora, els quals es desenvoluparan durant els propers mesos. Estes activitats, entre les quals destaquen tallers de teatre, serigrafia, pilates, ioga, reciclatge, cuina saludable o creació d'aplicacions (app) per al mòbil, es desenvolupen als Centres Municipals de Joventut.

 

Els tallers Apunta´t són activitats gratuïtes d´oci educatiu, de caràcter formatiu o de sensibilització sobre qüestions actuals. Segons la temàtica, estan dirigits a joves d'entre 12 i 30 anys, i la majoria tenen lloc en horari de vesprada. La regidora de Joventut, Maite Ibáñez, ha explicat que “les persones joves de la ciutat poden triar entre un bon grapat d'activitats de temàtica molt diversa, com ara tallers sobre creixement personal, formació, cultura, oci, idiomes, tecnologia, desenvolupament sostenible, gènere, salut i autocura”.

Entre les activitats ofertes, destaquen les dedicades a l'aprenentatge del dibuix del còmic manga, hàbits saludables, habilitats socials i comunicatives, defensa personal, manipulador d'aliments, així com tallers de teatre, de reciclatge, de plantes medicinals, d'artesania, d'iniciació a la guitarra o de creació a través de la serigrafia. A més, pel que fa a l'edició anterior, s'ofereixen novetats com ara el taller de creació d'aplicacions (app) per al mòbil, escape room, dones a través de la història, taller de producció musical, o clubs de lectura de poesia feminista. Les inscripcions d'algunes activitats ja estàn obertes.

Cal recordar que els Centres Municipals de Joventut ofereixen un servici permanent d'informació, assessorament, formació, dinamització sociocultural i incorporació a la vida social i activa de les persones joves en matèria de programes municipals, ocupació, oci, cultura, programes europeus, salut, medi ambient o participació. A més de prestar servicis d'informació juvenil des d'un criteri de proximitat, s'hi fan cursos, tallers o jocs de taula, a més de disposar, alguns, de sales d'estudi i d'exposicions. "Anime les persones joves que encara no coneguen estos espais que s'acosten per tal d’utilitzar els seus servicis, participar de les seues activitats i inscriure's als tallers Apunta't", ha manifestat Ibáñez. La xarxa de Centres Municipal de Joventut de la ciutat compta amb centres al barri d'Orriols, Russafa, Patraix, Sant Isidre, Trinitat, Algirós, Benimaclet, Campanar, Malilla, Natzaret, Grau Port i Ciutat Vella, i pròximament se n'obriran dos de nous al barri de la Malvarrosa i al del Cabanyal-Canyamelar.

Molts dels tallers sorgeixen de les propostes que presenta la ciutadania (individualment, associacions, empreses, etc.) i les persones joves, a través del projecte Finestra de Participació. Amb això, es vol reconèixer a la joventut el protagonisme que mereix en l'elaboració de l'oferta formativa i de lleure que des de l'administració es posa a la vostra disposició.

Les persones joves interessades a fer la inscripció poden fer-ho a través de la pàgina web de la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de València www.joventut-valencia.es, on trobaran tota la programació i l'adreça de cada centre municipal.