Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Suelta de tortugas - València

Vés enrere Suelta de tortugas

Volver

Caballero destaca la col·laboració municipal amb la Fundació Oceanogràfic durant la solta a la mar de dos tortugues

• La solta d'estos animals s'emmarca en el context de la Capital Verda Europea 2024

23/01/2024

  • El regidor delegat de Benestar Animal emmarca l'acte en el context de la Capitalitat Verda Europea 2024 i en la celebració del Dia Internacional de l'Educació
  • La solta s'ha realitzat a la platja de la Malva-rosa i ha comptat amb la participació dels i les alumnes del Col·legi Diocesà Santiago Apòstol de València

El regidor delegat de l'Oficina de Benestar Animal, Juan Carlos Caballero, ha assistit a l'acte de la solta de dos tortugues marines recuperades per l’Oceanogràfic a la platja de la Malva-rosa. Allí ha destacat la col·laboració municipal amb la Fundació Oceanogràfic “en l'àmbit de la difusió i conscienciació a la ciutadania, amb especial recalcament en la població infantil, que hui tenim representada amb la participació dels i les alumnes del Col·legi Diocesà Santiago Apòstol de València”.

En este sentit, Caballero ha assenyalat que “es tracta de transmetre als més xicotets els valors de protecció del medi ambient i de la protecció animal, en un any en què som segell i far de totes les polítiques verdes que es fan a la Unió Europea”.

Així mateix, el regidor ha explicat que “estos animals es trobaven en un estat que requeria d'ajuda veterinària i els especialistes de l'Àrea de Recuperació i Conservació d'Animals (ARCA) de la Mar, la Fundació Oceanogràfic els han cuidat fins a fer possible la devolució al seu hàbitat, donant-los una segona oportunitat”.

A l'acte han assistit la presidenta de la Fundació Oceanogràfic, Celia Calabuig, la seua vicepresidenta, Mercedes Calabuig i la directora de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Ana Ortells. Amb la solta de tots dos animals, la Fundació Oceanogràfic celebra també l'efemèride del Dia Internacional de l'Educació (24 de gener).

L'equip de conservació de la Fundació Oceanogràfic ha explicat, abans de soltar a les tortugues a la mar, quines són les principals amenaces a les quals s'enfronten estos animals en els oceans i ha promogut les bones pràctiques ambientals entre els escolars d'Infantil i Primària que han nomenat les tortugues, “batejant-les” com “Duda” i “ Oreo”.

Tant Caballero com Ana Ortells han sigut els encarregats de deixar a les tortugues en l'arena, des d'on han emprés el seu viatge de tornada a la mar recolzades per tots els assistents.

Històries de supervivència

“Duda” és la tortuga número 780 que ingressa en l'ARCA de la Mar de l’Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències. Esta femella de 12,5 quilos va ser capturada accidentalment per pesca d'arrossegament a València el passat 24 de novembre. A la seua arribada a l'ARCA, els veterinaris li van diagnosticar embòlia gasosa i ha romàs en el centre de recuperació fins que hui ha pogut tornar a la mar.

“Oreo” va ingressar el 13 de desembre a l’Oceanogràfic. Es tracta d'un mascle de 18,7 quilos que també va ser capturat accidentalment per pesca d'arrossegament, però esta vegada a Castelló. Igual que “Duda”, “Oreo” s'ha pogut recuperar de l'embòlia gasosa que patia.

En tots dos casos, la col·laboració dels pescadors ha sigut fonamental en el procés de rehabilitació dels animals. Gràcies a la seua telefonada a Emergències, 112, es va poder activar el protocol d'actuació de la Xarxa d’Encallaments de la Comunitat Valenciana i els veterinaris de la Fundació Oceanogràfic van poder salvar-los la vida.

Recursos multimedia

Juan Carlos Caballero