Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Subvenciones proyectos y periodismo datos - València

Vés enrere Subvenciones proyectos y periodismo datos

Volver

L’Ajuntament convoca els premis per a projectes de dades obertes i periodisme de dades

Les candidatures s’hi poden presentar des del 4 de maig fins al 5 de juny

• Els premis tenen un pressupost global de 10.000 euros

03/05/2023

La Regidoria de Transparència i Govern Obert convoca els premis per a projectes de dades obertes i periodisme de dades, que premia aquelles propostes de reutilització de la informació pública com a instrument per al creixement socioeconòmic, l’esforç innovador i la millora de la vida de les persones. El Butlletí Oficial de la Província de València (BOPV) publica la convocatòria dels guardons, que tenen un pressupost global de 10.000 euros.
 

El primer premi consistirà en un diploma acreditatiu i la quantitat de 5.000 euros. El segon premi consisteix en un diploma acreditatiu i 3.000 euros mentre que la persona guardonada amb el tercer premi rebrà un diploma acreditatiu i 2.000 euros.

S’hi valoraran els treballs que promoguen els beneficis que comporta el govern obert, que impulsen la reutilització de la informació, que donen a conéixer el portal de dades obertes de l’Ajuntament, que fomenten el desenvolupament d’eines innovadores, que permeten un coneixement de la ciutat a partir de les dades, que reconeguen projectes realitzats en matèria d’informació oberta, que identifiquen casos d’èxit, que potencien les dades generades per generar valor social i que fomenten solucions implantades que en potencien l’ús.

Podran concórrer als guardons les persones les jurídiques i les físiques. Els premis s’hi adrecen especialment a estudiants, persones emprenedores, professionals del disseny i periodistes, entre d’altres perfils. Els projectes han de tindre un caràcter innovador en l’àmbit de les dades obertes o del periodisme de dades, han d’estar implantats al municipi de València i, en cas que excedisquen del terme municipal de la ciutat, hauran de beneficiar l’interés municipal de la ciutat de forma directa, condició que ha de ser justificada de forma evident. En cas de tractar-se de treballs de fi de grau, màsters o tesis doctorals, poden haver-se realitzat en qualsevol universitat però, necessàriament, han de basar la seua investigació en dades obertes sobre la ciutat de València.

El jurat valorarà l’originalitat i el grau d’innovació, el valor públic i l’impacte social i urbà, la viabilitat i sostenibilitat i el caràcter col·laboratiu dels treballs presentats.

Les propostes s’han de presentar per via telemàtica des de dijous, 4 de maig, fins a dilluns, 5 de juny, tots dos inclusivament. Podeu consultar les bases de la convocatòria i encetar el tràmit, en la pàgina web municipal https://bit.ly/3HyhxuP.