Subvenciones proyectos de igualdad - València

Subvenciones proyectos de igualdad

Tornar

Igualtat subvenciona 18 projectes que fomenten l'apoderament i autoestima de les dones

La regidora Lucía Beamud recorda que l'ajuntament ha destinat enguany 100.000 euros per a estes iniciatives ciutadanes

• L'Ajuntament subvenciona projectes que promouen la igualtat entre dones i homes

23/11/2021

L'Ajuntament de València ha aprovat, a proposta de la Regidoria d'Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI) la concessió de subvencions per a 18 projectes que fomenten l'apoderament i l'autoestima de les dones, “una aposta per les polítiques d'igualtat que es tradueixen en iniciatives concretes per a ajudar a reduir les desigualtats que encara es produeixen en la nostra societat”, segons ha explicat la regidora Lucía Beamud, qui ha realitzat una crida perquè “la societat valenciana participe el dijous en la manifestació amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones”.


La Regidoria d’Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI va realitzar una convocatòria de subvencions a associacions i entitats sense ànim de lucre per a projectes que promoguen la igualtat entre dones i homes. A esta iniciativa es van presentar un total de 60 entitats, de les quals 18 han aconseguit finalment la subvenció per a desenvolupar els projectes.

La quantia global de les ajudes que destina l'Ajuntament de València per a la present convocatòria ha sigut de 100.000 euros, i l'import màxim que es podia subvencionar per projecte era de 8.000 euros. “El nostre objectiu de govern és crear una xarxa compromesa amb els drets de les dones i que garantisca la igualtat en tots els àmbits, per això són tan importants els projectes que realitzen les diferents entitats”, ha manifestat la regidora d'Igualtat, Lucía Beamud.

Els projectes subvencionats, d'acord amb els objectius de la convocatòria, “permetran a les entitats realitzar activitats com a tallers d'apoderament i autoestima per al foment de la igualtat a través de diferents disciplines: esport, música, neurociència, cinema, comunicació…”, ha explicat Lucía Beamud, que s'ha mostrat “molt satisfeta” per la convocatòria d'enguany.

Entre els objectius que persegueixen els diferents projectes, estan els d'abordar tècniques per a fomentar les bones relacions de parella o per a superar les situacions post-covid; igualtat en les cures de dependents; actuacions destinades a previndre la violència de gènere en joves i adolescents a través de la coeducació; també una escola ciutadana d'igualtat i una guia feminista de recursos socials; un punt emergent per a dones immigrants en situació d'exclusió; i fins i tot, la intervenció social amb dones en situació de prostitució, entre altres.

Entre les entitats que han aconseguit subvencionar els seus projectes estan Creu Roja, Associació Plena Inclusió Comunitat Valenciana, Casa de la Dona, Aula de la bici, Associació de Dones Separades , o Associació de Dones en l'Esport, per citar alguns exemples.

Recursos multimèdia

Lucía Beamud