Buscando, por favor espere....

Estás en: A TU LADO

Solidaritat amb el poble ucraïnés Solidaridad con el pueblo ucraniano - València

Vés enrere Solidaritat amb el poble ucraïnés

Volver

Solidaritat amb el poble ucraïnés

 ayuda humanitaria a Ucrania

Ajuda humanitària a Ucraïna 

En relació amb l'ajuda al poble ucraïnés i per motius de saturació, des de la Generalitat Valenciana -i per tant des de este Ajuntament de València- se sol·licita NO FER DONACIONS DE MÉS MATERIALS NI ALIMENTS en aquests moments, agraint tota la solidaritat mostrada i pregant mantindre el mateix compromís per a altres necessitats que es vagen produint en el transcurs d'aquest conflicte. 

Per aquest motiu, des de l’Ajuntament de València recomanem la donació econòmica a organitzacions especialitzades que treballen al terreny atenent directament a la població ucraïnesa. A més, recomanem a la ciutadania que s’informe, abans de realitzar cap donació, en les webs oficials i les de coordinació de les ONGD. La informació la poden consultar als següents enllaços:

Coordinadora Valenciana d’ONGD.Coordinadora d’ONGD d’Espanya.Així mateix, l’Agencia Española de Cooperación Internacional para el Desarrollo, depenent del Ministerio de Asuntos Exteriores, ha disposat la següent informació:

Portal web AECID

Recursos lingüístics per a acollir el poble ucraïnés
A més, la Generalitat Valenciana ha obert una web amb material i recursos d'utilitat com són, una guia de conversa, un formulari de voluntariat lingüístic, aplicacions de traducció automàtica per a telèfons mòbils o tauletes i un servei de traducció de documents al valencià i castellà:
https://ceice.gva.es/va/web/dgplgm/acollida-ucraina

Informació per a persones refugiades ucraïneses

  • Si necessiten acolliment i allotjament poden acudir físicament al Centre d'Atenció a la Immigració - CAI.
  • Si només necessiten informació i documentació han de sol·licitar-la únicament en els següents telèfons: 96.208.74.23 - 96.208.74.33 - 96.208.74.62 - 96.208.74.88 - 96.208.74.51 - 96.208.74.26 96.208.74.31 o en el correu electrònic cai.pangea@valencia.es.
  • Contactes sobre escolarització: per a aclarir dubtes sobre escolarització en general i sobre escolarització sobrevinguda contacte amb qualsevol dels següents telèfons: 96 208 2108 – 96 208 2119 – 96 208 4277 y 96 208 2126 –  96 208 2121 i en els Emails: secescolar@valencia.es (Secció d'escolarització) i escolarizacionsobrevenida@valencia.es (Escolarització Municipal Sobrevinguda).

  • Les entitats finançades pel Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, que formen part de la Xarxa Estatal d'Acolliment, estan desplegades per tot el territori espanyol les 24 hores del dia per a donar resposta immediata a qualsevol necessitat d'informació o d'acolliment de les persones desplaçades d'Ucraïna. A la Comunitat Valenciana (Castelló, València i Alacant) és Creu Roja Espanyola en el següent telèfon: 900221122.

CENTRE D'ATENCIÓ A LA IMMIGRACIÓ - CAI

LES PERSONES UCRAÏNESES DESPLAÇADES PEL CONFLICTE PODEN SOL·LICITAR LA CONCESSIÓ DE PROTECCIÓ TEMPORAL. PER A AIXÒ HAURAN DE MANAR SOL·LICITUD Al SEGÜENT CORREU ELECTRÒNIC: valencia.proteccioninternacional1@policia.es
En assumpte cal indicar:  "ASIL UCRAÏNA URGENT"
En el correu es detallarà:- Nom i cognoms
- Domicili a València
- Telèfon de contacte
- Email de contacte
- Data d’arribada a Espanya
- Explicació sobre la composició de la unitat familiar
- Mitjà de transport d’arribada a Espanya

HAURÀ D'ADJUNTAR CÒPIA DEL PASSAPORT COMPLET (TOTES LES PÀGINES) DE CADASCUNA DE LES PERSONES QUE COMPONEN LA UNITAT FAMILIAR. 

Si eres ucraïnesa/ucraïnés pots informar-te també en la Informació de la Comissió espanyola d'Ajuda al Refugiat:

Informació en ucraïnès.

Consulta la informació en ucraïnés (pdf 229 kb).

Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions: (ucraïnès)

Informació en castellà.