Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Setmana Majors - València

Vés enrere Setmana Majors

Volver

L'Ajuntament reconeix els qui treballen contra la soledat no desitjada de les persones majors

• Nuestros Mejores Mayores

06/11/2023

  • L'alcaldessa participa en la inauguració de la ’40a Setmana de Majors’ i anuncia un increment del 25% del pressupost destinat per a “revitalitzar” els Centres Municipals d'Activitats per a Persones Majors
  • En este acte, es reconeix “Als Nostres Millors Persones Majors de València” entre els qui es troben el capellà del Cementeri General i Nino Bravo
  • Este reconeixement també destaca la labor del Telefono de la Esperanza i de l'associació Hogares Compartidos

El pressupost destinat als Centres Municipals d'Activitats per a Persones Majors s'ha incrementat un 25%, tal com ha anunciat hui l'alcaldessa de València, María José Catalá, en la inauguració de la quarantena edició de la Setmana de les Persones Majors. En este acte, celebrat en el Saló de Cristall, l'alcaldessa ha manifestat el seu “compromís d'estar al costat dels qui ens ensenyen i recorden d'on venim, així com de revitalitzar els esmentats centres”, i ha participat en el lliurament de diplomes “Als Nostres Millors Persones Majors de València”, que enguany ha destacat a dues entitats que treballen contra la soledat no desitjada de les persones majors: El Telefono de la Esperanza i l'associació Hogares Compartidos; al capellà titular del Cementeri General, Benjamín Zorrilla; i a títol pòstum, a Luis Manuel Ferri Llopis, més conegut com a Nino Bravo.

L'alcaldessa ha recordat que l'Ajuntament organitza des de fa 40 anys la Setmana de les Persones Majors “per a visibilitzar i retre homenatge als qui han contribuït en l'esdevindre de la ciutat”, i ha explicat que, a este efecte, ha programat, fins al divendres 6 de novembre, diferents activitats culturals i lúdiques, així com actes “emblemàtics” com l'homenatge a les persones centenàries o la clausura del certamen intergeneracional “Iaio, iaia he d'explicar-te una cosa”.

“Les persones majors són el pilar de la ciutat, els qui ens ensenyen i recorden d'on venim, i que sempre són ací, per a ajudar a fills i nets”. “Sou en qui sempre ens recolzem, i molts no podríem fer el que fem sense l'ajuda dels nostres majors, i per això el nostre agraïment”, ha afirmat en dirigir-se a les persones majors reunides al Saló de Cristall en representació dels i les “protagonistes d'esta setmana que l'Ajuntament organitza per a retornar-vos un pessic de tota eixa generositat que vosaltres doneu”. “I l'increment del 25% de la partida destinada als vostres centres és just i necessari. I és un primer punt de partida, però anirem a més”, ha celebrat.

Després de reconéixer el treball dels presidents i presidentes dels 51 CMAPM, dels Centres de Dia per a les Persones Majors, i de les entitats que treballen amb este col·lectiu, l'alcaldessa també ha dedicat unes paraules “Als Nostres Millors Persones Majors de València” i els ha donat les gràcies “pel seu exemple i per ser testimoni d’allò que somnien i donar el seu punt de vista a la ciutadania”.

En l'acte també han participat el regidor de Majors, José Vicente Gosálbez, qui ha destacat “el seu compromís i disponibilitat amb este col·lectiu, que –segons les seues paraules- pren decisions diàriament i vol i mereix viure amb qualitat, recursos i servicis públics”. “Mereixen gaudir de la seua autonomia, i ser part visible de la societat a la qual han entregat una llarga vida de treball i experiències”.

Després de recollir el seu diploma, el capellà titular del Cementeri General de València, Benjamín Zorrilla ha agraït el reconeixement del seu treball que “realitza perquè la soledat del moment de la mort no es convertisca en un sentiment d'abandó social”; mentre que una de les filles de Nino Bravo, Amparo Ferri, ha mostrat la seua gratitud “perquè el fet de rebre este premi és un exemple que el record del seu pare continua viu”.

El president de l'Associació Telefono de la Esperanza, José Ortíz, ha expressat la seua “satisfacció de poder oferir escolta a les persones majors durant les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any”; i Amparo Azcutia, una de les dos fundadores de l'associació Hogares Compartidos, s'ha fet eco de la labor d'esta entitat 100% valenciana, “pionera a donar resposta a la falta d'habitatge de persones majors independents amb el risc d'exclusió social”.

Durant la ‘40a Setmana de les Persones Majors’ se celebrarà una representació dels grups de teatre dels Centres Municipals d'Activitats per a Persones Majors, una visita turística, i sessions de cinema i de ball, entre altres actes organitzats per a mostrar gratitud als qui durant, almenys 60 anys, han contribuït en l'esdevenir de la ciutat, i per què estes persones se senten honrades i apreciades per això.

Recursos multimedia

María José Catalá
María José Catalá
José Vicente Gosálbez