seguridad barrios - València

seguridad barrios

Tornar

L'alcalde anuncia una reunió amb la delegada del Govern la setmana pròxima per a “continuar impulsant millores per a la seguretat ciutadana”

Joan Ribó ha assenyalat que les mesures impulsades ja estan començant a mostrar efectes, i ha recordat que demà se celebra la segona reunió de la Mesa de treball d'Orriols

• Està previst un notable increment d'efectius de la Policia Local

25/10/2021

L'alcalde de València, Joan Ribó, es reunirà la setmana que ve amb la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, per estudiar accions conjuntes que milloren la seguretat ciutadana als barris de València, especialment davant els problemes derivats de la venda de drogues. A més, l'alcalde ha recordat que demà se celebra la segona sessió de la Mesa de treball que ha posat en marxa l’Ajuntament amb les entitats veïnals i socials d’Orriols, que es va constituir el mes de setembre passat.

 

Tal com ha explicat l'alcalde, “des de l'Ajuntament hem de fer front, junt amb la Delegació del Govern i la Policia Nacional, als problemes que es donen alguns barris per l'increment de la venda de drogues i l'efecte que això té sobre la seguretat per als veïns i veïnes”. Ribó i Calero han concretat una trobada per a la setmana vinent, en el qual s'abordaran diferents línies per a combatre esta delinqüència. De fet, ha recordat Joan Ribó, des de l'Ajuntament està previst un notable increment d'efectius de la Policia Local (53 noves incorporacions enguany, i un total de 234 més al llarg del pròxim 2022), que faran que la Policia Local de València dispose de la plantilla més nombrosa dels últims 15 anys, i a més amb un notable rejoveniment dels efectius.

Esta millora, ha afegit l'alcalde de València, permetrà també treballar amb major eficàcia sobre els temes de violència de gènere, drets ciutadans, o control del fenomen del botellot, entre altres, que incideixen directament sobre el benestar dels veïns i veïnes, i que són base de nombroses demandes ciutadanes.

En este sentit, cal destacar també la reunió, que se celebrarà demà dimarts a la vesprada, de la Mesa de treball d'Orriols, el grup de coordinació creat fa ara un mes, i que va ser constituït amb el compromís de realitzar trobades de caràcter mensual per a millorar la relació ciutadana i la seguretat en este barri. L'alcalde Joan Ribó s'ha mostrat esperançat, i ha afirmat que les mesures impulsades des del Govern municipal, així com la col·laboració amb la Policia Nacional i la Delegació del Govern, es van fent notar a poc a poc, i ha manifestat la seua esperança que en breu s'obtinguen bons resultats, atés que es tracta d'una acció integral.

També s’han establit vies de diàleg amb l'Associació Veïnal de la Malva-rosa amb els quals es va reunit l’alcalde Joan Ribó fa una setmana per a tractar diverses qüestions que preocupen al voltant de la convivència i la seguretat del barri. Un encontre amb responsables de l'entitat veïnal per escoltar les demandes i propostes per dignificar el barri i on el màxim responsable de la ciutat es va comprometre a facilitar el treball i el contacte amb les diferents àrees de govern implicades per donar resposta a les necessitats que s’han posat damunt la taula.

«La prioritat és que tots els barris de la ciutat han de tindre unes condicions de vida i convivència dignes i estem concentrant els nostres esforços per a resoldre els problemes que planteja el veïnat. Cap persona hauria de patir-los», ha assegurat Joan Ribó.

Recursos multimèdia

Joan Ribó