Se buscan gigantes - València

Se buscan gigantes

Tornar

Ribó: “La joventut és la veu del futur, però ha de ser escoltada també ara per a impulsar el canvi social”

L'alcalde de València ha participat en l'acte “Es busquen gegants” organitzat per l'Associació Jovesólides, Joves cap a la Solidaritat i el Desenvolupament

• L'activista Marta Borrell, durant la seua intervenció en l'acte

23/04/2021

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha subratllat este matí la necessitat d'escoltar la veu de la joventut, “que és la veu del futur, però també del present, per a poder impulsar de manera col·lectiva un necessari canvi social”. Ribó ha participat hui en l'acte “Es busquen gegants”, organitzat per l'associació Jovesólides, que s'ha celebrat en l'Hemicicle Municipal, i que ha comptat amb la intervenció de la jove activista per l'educació universal, Marta Borrell. L'acte ha comptat amb la presència de la regidora de Joventut, Maite Ibáñez, i de la presidenta de l'associació Jovesólides, Lourdes Mirón.

 

Ribó ha destacat que iniciatives com esta “són les que fan col·lectivitat i són una mostra del compromís per a passar a l'acció i transformar el món, començant per la nostra ciutat, València”. La Trobada “Es Busquen Gegants” es planteja com un espai de reflexió compartit entre docents, alumnat, representants de l'administració pública i autoritats polítiques. Han pres part també en l’acte la regidora de Desenvolupament Econòmic i Ocupació, Pilar Bernabé; la regidora d'Igualtat d'Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTB, Lucía Beamud; la directora general del Canvi Climàtic de la Generalitat, Celsa Monrós; i la directora general de Participació Ciutadana de la Generalitat, María Jesús Pérez.

“És esperançador comprovar que molts joves, com vosaltres, se sumen a l'activisme contra el canvi climàtic, a l'activisme feminista, als moviments contra la intolerància i l'odi, als qui treballen per la igualtat i els drets humans”, ha subratllat l'alcalde, qui s'ha dirigit a les els joves presents en l'Hemicicl: “necessitem una societat amb joves que siguen protagonistes. Necessitem una joventut participativa, activa i crítica. Vos necessitem”.

Per part seua, la regidora de Joventut, Maite Ibáñez, ha destacat “l’impacte de la pandèmia de covid, que ha afectat la societat en el seu conjunt, a nivell sanitari, econòmic, polític, laboral, social i cultural, i especialment a les persones joves. Per a la Regidoria de Joventut és fonamental que la joventut participe en el disseny de la política que els afecta, i que siguen l'impuls en la vida política, social, econòmica i intercultural de la ciutat. La jornada de hui, on les veus dels joves són les protagonistes, actua com un element destacat per a diagnosticar millor les necessitats actuals, així com per a definir noves accions dins de la gestió municipal. I per això agraïm iniciatives com esta".

També la presidenta de Jovesólides, Lourdes Mirón, ha defensat “el compromís de la joventut”, ha fet una crida a “vacunar-se amb la vacuna de la solidaritat, que amplia la mirada i permet veure les injustícies socials”. La sessió ha comptat amb la participació d'alumnat dels IES Penyagolosa (Castelló) i Francisco Figueras (Alacant).

“ACTUAR DES DE L'OPTIMISME”

Abans de les intervencions de l'alumnat, ha pres la paraula l'activista sevillana de 17 anys Marta Borrell, coneguda com “la Greta Thunberg espanyola" i protagonista del curtmetratge “Una llum en la foscor”, que narra la seua experiència a Moçambic quan tenia 14 anys i va viatjar per a conéixer la situació de l'educació en aquell país, mitjançant el contacte directe amb les i els estudiants i professors, per a detectar les seues manques i proposar solucions. Posteriorment, la jove va tindre ocasió d'exposar totes les conclusions en la seu de l'ONU a Nova York en el marc del Dia Internacional de l'Educació.

Marta Borrell ha afirmat que “tot el que siga necessari fer per a resoldre els problemes socials ha de partir de les xicotetes persones, de la nova generació que en pocs anys haurem de prendre les regnes del planeta. I cal començar ja ara”, ha afirmat. Borell ha instat les i els alumnes que han vingut hui a l'Ajuntament “a actuar amb optimisme i amb el convenciment que es pot ajudar”.

El programa ‘Es Busquen Gegants: un projecte per a fomentar l'activisme en la joventut valenciana’ és una iniciativa de Jovesólides amb el suport de la Conselleria de Participació, que es duu a terme en diferents centres educatius de la Comunitat Valenciana. L'objectiu és afavorir el protagonisme i la participació de la joventut valenciana en la cerca de solucions cap a societats més sostenibles, igualitàries i tolerants.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr