Ribó Junta Semana Santa Marinera - València

Ribó Junta Semana Santa Marinera

Tornar

L’Ajuntament estudia ampliar el conveni amb la Junta Major de la Setmana Santa Marinera per mantindre viva la tradició

Joan Ribó ha assegurat el compromís del govern local amb la festa gran dels Poblats Marítims

• Cartell de la Setmana Santa Marinera 2021

30/03/2021

L'Ajuntament mantindrà el suport, plasmat amb un conveni de col·laboració, amb la Junta Major de la Setmana Santa Marinera "per al foment, per mitjà d’ajudes, de les activitats d’interés general que organitza esta entitat, portaveu d’una festa declarada d’Interès Turístic Nacional". A més, tal com ha explicat hui l’alcalde de València, Joan Ribó, el consistori estudia ampliar este acord “per tal que els protagonistes d'esta festa puguen fer front a les circumstàncies actuals i mantindre viva la tradició”.

 

Així s’ho ha manifestat l’alcalde Joan Ribó al president de la Junta Major de la Setmana Santa Marinera de València, Pep Martorell, durant una trobada que han mantingut a l’Alcaldia i en la qual també hi ha participat el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana.

Durant esta reunió, Joan Ribó ha agraït el treball de la Junta Major i s’ha interessat pel sentir de cofrares i germandats, impulsores dels actes d’una festa que compta amb la Medalla d’Or de la Ciutat. A més, el primer edil s’ha fet ressò del sentiment de la ciutadania que porta tres anys sense poder gaudir de tot allò que comporta la Setmana Santa als carrers del Marítim, i ha recordat que l’any 2019 s’hi hagué de suspendre pel temporal, i l’any passat i enguany per la pandèmia del coronavirus.

Amb tot, l’alcalde ha celebrat "l’esforç” de la Junta Major de la Setmana Santa Marinera que manté l’esperit de la festa amb iniciatives com una sèrie documental, que es pot seguir a través de YouTube, sobre els actes processionals que, en una conjuntura normal, processionaria cada un d’estos dies pel carrer.

Per la seua banda, Pep Martorell ha entregat a Joan Ribó i a Carlos Galiana el tradicional llibre d’actes que mostren “la singularitat” d’esta festa, que enguany se celebra entre el 26 de març i el 4 d’abril, sense processions ni actes conjunts de carrer per a evitar aglomeracions.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr