Reurbanización plaza de Brujas - València

Reurbanización plaza de Brujas

Tornar

La reurbanització de la plaça de Bruges i el Mercat començarà esta primavera

Gómez destaca que este projecte està avançant molt ràpid i dins de molt poc veurem l'inici d'un projecte que posa en valor les nostres principals joies patrimonials

• Recreació del projecte de reurbanització

18/03/2021

La vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha anunciat que les obres d'urbanització de l'entorn de la plaça de Ciutat de Bruges, Mercat Central, Sant Joan del Mercat i La Llotja començaran esta primavera, ja que cap empresa ha recorregut l'adjudicació de l'execució les obres que durà a terme PAVASAL. Per tant, ha assenyalat que es tracta «d'una magnífica notícia que ens permet avançar en la recuperació de l'espai patrimonial més important de la ciutat».

 

Gómez ha assenyalat que en els pròxims mesos comencen unes obres «molt esperades». «Estem avançant molt ràpid i dins de molt poc veurem l'inici d'un projecte que posa en valor les nostres principals joies patrimonials», ha remarcat, i ha recordat que s'han adjudicat per una quantitat de 4.882.876 euros, més el 21% d'IVA i una reducció de termini de 104 dies sobre el termini inicial de 15 mesos, quedant-se el termini d'execució d'obres en un any aproximadament.

Per tant, ha indicat que «al començament de 2022 podria estar finalitzada una de les intervencions urbana més importants de la ciutat». Sandra Gómez ha destacat que este projecte millora el paisatge urbà entorn del Mercat Central i posa en valor este gran entorn emblemàtic amb l'església del Sant Joan del Mercat, Llotja de la Seda i Mercat Central, així com la intervenció en Les Covetes. A més, ha ressaltat que en la plaça Taula de Canvis s'inclou «una zona de jocs perquè la plaça s'òmpliga de vida».

Així mateix, ha indicat que els diferents paviments que s'inclouen en el projecte, acompanyaran els recorreguts de les persones i es dotarà d'un entorn adequat a cadascun dels elements patrimonials. «En el cas de l'entorn del Mercat es pavimentarà amb llamborda recuperada com a element de connexió amb la memòria històrica», ha precisat.

Recursos multimèdia

Sandra Gómez