Reunión Ribó ONU_Palestina - València

Reunión Ribó ONU_Palestina

Tornar

L’alcalde reitera el posicionament de l’Ajuntament “al costat de l'ONU i en defensa dels drets humans del poble palestí”

Després d’una reunió amb el comissionat general de l'Agència de les Nacions Unides per a la població refugiada de Palestina

• Reunió de Joan Ribó i Phillipe Lazzarini

13/05/2021

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha fet hui una defensa “de la missió que desenvolupen les Nacions Unides per garantir el respecte dels drets humans del poble palestí”, i ha reiterat que “l’Ajuntament de València sempre s’ha manifestat i actuarà en esta línia de reivindicació de drets i llibertats”. “I ho farem allà on siga necessari, on hi haja persones sotmeses a pressions com és els cas dels palestins i palestines”.

 

Amb estes paraules, l’alcalde de València s’ha fet ressò de la reunió que ha mantingut hui amb el Comissionat General de l'Agència de Nacions Unides per a la població refugiada de Palestina a Orient Pròxim (UNRWA, pel seu acrònim en anglès), Phillipe Lazzarini. En esta trobada, celebrada a la sala de la Junta de Govern de l'Ajuntament, el primer edil ha lamentat “la nova escalada de tensió que es viu a Orient Pròxim”, i s'ha interessat “per la situació que afronten els refugiats i refugiades de l'Estat de Palestina a causa de la pandèmia global de la covid-19, així com per l'empobriment d'esta població agreujat per dècades de violacions dels seus drets bàsics”.

Segons ha explicat l’alcalde, el seu interlocutor l’ha contat la situació actual, “que és molt dramàtica i delicada perquè famílies palestines s’enfronten al desallotjament de les seues cases, i les protestes per recolzar estes persones s’han multiplicat a Israel, que respon amb atacs, tot i que els Organismes Internacionals demanen que es rebaixe la tensió”.

“Aleshores –ha afirmat l’alcalde- cal ressaltar el paper de les Nacions Unides com a organització defensora dels drets humans i protectora de servicis bàsics com són l’ensenyament o la sanitat, mentre que des d'Israel s’intenta responsabilitzar i condemnar l’ONU com a responsable de l’aparició dels esmentats fenòmens de violència”.

“Com a representant públic d’una ciutat molt vinculada a les Nacions Unides, i a les seues organitzacions com la FAO (especialitzada en erradicar la fam amb la promoció de l’alimentació i l’agricultura), vull fer una crida per defendre el seu treball”, ha afegit Joan Ribó.

Per la seua banda, el Comissionat General de l'Agència de Nacions Unides per a la població refugiada de Palestina a Orient Pròxim, Phillipe Lazzarini, ha lamentat que “esta situació tan cruenta s’ha produït en un moment en què la sanitat es troba desbordada perquè el poble palestí està pagant per la pandèmia del coronavirus un preu social i econòmic molt alt”. “Davant esta situació, des de les organitzacions de les Nacions Unides, que no hem sigut capaços de respondre a totes les necessitats bàsiques, incidim en l’educació com a inversió de futur”, ha explicat.

En el transcurs de la reunió, l'alcalde ha donat compte de “la solidaritat de la ciutat de València amb el poble palestí”, i ha recordat “les diferents manifestacions de condemna impulsades per l'equip de govern i protagonitzades per la ciutadania per a condemnar, sense reserves, els enfrontaments entre palestins i forces de seguretat israelianes”.

Entre les “mostres de solidaritat amb el poble palestí", Joan Ribó ha destacat l'acord de col·laboració subscrit entre València i la ciutat palestina d'Hebron des del passat mandat. “Es tracta- ha detallat- de cooperació tècnica per a desenvolupar diferents competències municipals com, per exemple, la gestió de residus o la mobilitat”.

 

 

 

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó