S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Reunión Ribó - Mora - València

Vés enrere Reunión Ribó - Mora

Tornar

L’ajuntament es posa a disposició de la universitat politècnica per ajudar a pal·liar l’expansió de la pandèmia

L’alcalde de València, Joan Ribó, s’ha reunit amb el rector de la UPV, Francisco Mora, per oferir-li suport

• Un instant de la reunió

06/10/2020

L’Ajuntament s’ha posat hui a disposició de la Universitat Politècnica de València (UPV). L’alcalde de València, Joan Ribó, ho ha manifestat hui així al rector d’esta institució acadèmica, Francisco Mora, durant la reunió que han mantingut, arran el nombre de casos de coronavirus propagats a una festa celebrada al Col·legi Major Galileo Galilei, en el Campus de Vera.

 

Joan Ribó ha lamentat «profundament» este incident, que ha generat el tancament de les aules, i ha volgut reunir-se d’urgència amb el rector per interessar-se «per l’afecció i conseqüències del fet», així com per «oferir el suport municipal per pal·liar este brot». Ahir, el primer edil ja va telefonar al rector de la Universitat, i hui l’ha rebut al seu despatx «per analitzar les possibles col·laboracions, sempre a expenses de les indicacions que marquen les autoritats sanitàries». En este sentit, hui l’alcalde s’ha mostrat obert «a col·laborar, si cal, en tasques de desinfecció o controls en el campus».

«Ens preocupa molt l’evolució d’este brot, i la possible propagació dels contagis», ha assegurat l’alcalde en manifestar «la solidaritat del poble valencià i de l’Ajuntament, que el representa, amb tota la comunitat educativa afectada». L’alcalde ha expressat el convenciment que «la majoria dels joves són conscients de la situació que estem patint a València i a tot el món i actuen amb conseqüència»; però alhora ha lamentat «l’actuació absolutament irresponsable de la festa organitzada en la residència universitària, amb un potencial escenari de contagi massiu, que pot afectar la vida de moltes més persones».

Joan Ribó ha expressat que «la institució universitària és fonamental en la nostra ciutat, i per això, en la mesura que puguem, l’Ajuntament vol cuidar d’ella». L’alcalde ha recordat els vincles existents entre l’Ajuntament i la Universitat Politècnica de València, «una institució amb què treballem en diferents càtedres i estudis per aplicar la ciència i desenvolupar accions en benefici de la ciutadania, i amb la que volem continuar col·laborant».

 

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó