Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Reunión Consell Inmigración enero 2024 - València

Vés enrere Reunión Consell Inmigración enero 2024

Volver

L'Ajuntament de València incorpora les entitats d'immigració dins del Consell d'Inclusió Social de la Ciutat

• Reunió del Consell d'Immigració

09/01/2024

  • Segons la regidora de Servicis Socials, Marta Torrado, “açò permetrà que totes les entitats pertanyents al sector social puguen enriquir-se de les activitats i experiències de la resta”
  • A més, este Consell d'Inclusió comptarà amb la participació de 3 persones en representació de les entitats d'associacions d'immigrants que triaran elles mateixes

La regidora de Servicis Socials, Marta Torrado, ha presidit la sessió ordinària del Consell Local d'Immigració i Interculturalitat on ha anunciat que “s'incorporarà les entitats d'immigració dins del Consell d'Inclusió Social de la Ciutat”.

“Se soluciona així el desordre organitzat pel govern de Ribó, on el descontrol dels diferents consells creats feia ineficaç una correcta participació del teixit social i on estiguen representades totes les entitats que desenvolupen la seua labor en el camp de l'acció social”, ha assegurat Torrado.

Tal com ha explicat la titular de Servicis Socials, “d'esta manera es podran arbitrar mesures amb lectures basades en la transversalitat, la cooperació i la participació, que amb el model actual mancaven de valor. Es complix, a més, amb la legislació existent en esta matèria i que ve determinada per la mateixa llei de Servicis Socials de 2019 i pel Decret de 2022, que va elaborar el Govern del Botànic, en matèria d'organització dels citats consells”.

Així mateix, Torrado ha afirmat que “açò permetrà que totes les entitats pertanyents al sector social, incloses les referides al col·lectiu d'immigrants, puguen enriquir-se de les activitats i experiències de la resta, tant en el sector social com en l'educatiu, empresarial, i dilucidar de manera conjunta el futur de les polítiques socials”.

El nou Consell d'Inclusió Social aglutinarà totes les entitats respectant la particular idiosincràsia de cadascuna, però possibilitant l'enriquiment mutu a través d'unes vertaderes polítiques de participació i cooperació.

A més, este Consell d'Inclusió comptarà amb la participació de 3 persones en representació de les entitats d'associacions d'immigrants que triaran elles mateixes.

Finalment, la regidora ha destacat “la importància que el teixit social de migrants té per a este Ajuntament” i, per això, “es crearà un grup de treball especialitzat i permanent dins del gran Consell d'Inclusió que actuarà com a fòrum de la immigració i que servirà d'òrgan consultiu a este gran Consell”.