Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Reunión con AVV Malva-rosa - València

Vés enrere Reunión con AVV Malva-rosa

Volver

Ribó impulsa amb el veïnat de la Malva-rosa accions a curt i mitjà termini de regeneració urbana, nous equipaments i neteja

L'alcalde de València anuncia que el pla de xoc als carrers s’amplia a 2022, i que s'iniciarà el procés de reurbanització de dos places enguany

• Ribó impulsa amb el veïnat de la Malva-rosa accions a curt i mitjà termini de regeneració urbana, nous equipaments i neteja

03/02/2022

L'alcalde de València, Joan Ribó, s'ha reunit esta vesprada amb representants de l'Associació Veïnal Amics de la Malva, amb els qui ha estudiat i s'ha compromés a impulsar accions a curt i mitjà termini de regeneració urbana, nous equipaments i l’ampliació del pla de xoc de neteja. L’alcalde ha assegurat que promourà noves reunions amb totes les regidories implicades en la recuperació del barri i ha destacat que la bona predisposició veïnal per mantindre un diàleg constructiu.

 

Una representació de l'Associació Veïnal Amics de la Malva, encapçalada per la seua presidenta, Ester Concepción, s'ha reunit esta vesprada amb l'alcalde de València, Joan Ribó, en la que és el segon encontre de treball per a buscar solucions conjuntes als problemes de convivència que s'han detectat al barri de la Malva-rosa (Poblats Marítims). Després d'una primera presa de contacte abans del Nadal passat, i una visita esta mateixa setmana al barri per conéixer de primera mà els punts que més han disparat les queixes veïnals, el màxim responsable de la ciutat ha tornat a seure hui amb els representants del barri per tal de traçar un full de ruta «amb actuacions a curt i mitjà termini que, com estem veient en Els Orriols, han començat a donar els seus fruits cap a una bona convivència».

«Faig una valoració positiva de la reunió -ha dit l'alcalde Ribó en eixir-ne de ma mateixa-, en el sentit que ens han explicat de forma molt clara la problemàtica de la Malva-rosa centrada fonamentalment en Las Casitas Rojas i la venda de drogues que es produeix en el barri». L'alcalde Joan Ribó s'ha mostrat convençut que estes accions dirigides a la regeneració urbana del barri, la millora dels equipaments i la neteja, «combinades amb la presència de les forces de seguretat, aconseguiran reconduir la situació d'un barri colpejat per les drogues i que ha desembocat en problemes de convivència que ningú no vol». «Repetisc que en València tots els barris mereixen viure en condicions dignes, per això estem treballant intensament perquè aquelles qüestions localitzades, prompte puguen estar solucionats», ha explicat Ribó, que s'ha felicitat perquè els veïns han reconegut que el treball de la Policia Local y Nacional «està sent positiu, però que no és suficient».

L'alcalde ha assenyalat al veïnat que a més de buscar solucions a llarg termini com puga ser l'enderrocament de les conegudes com Las Casitas Rojas i la seua reconstrucció, el que s'ha de buscar són accions que milloren prompte la vida en el barri. Per això entre les mesures que s'han proposat està la de reurbanitzar la plaça 7 d'Octubre, que ara és un cul-de-sac, perquè s'òbriga al trànsit. També s'ha parlat de la futura plaça Hugo Zárrate, en la que es van a posar en marxa els processos d'expropiacions previs a la seua conversió en una zona ajardinada, tal com contempla el Pla General d'Ordenació Urbana. «Hem repassat aquelles coses que ha fet l'Ajuntament, com la neteja, i aquelles qüestions que des del seu punt de vista s'han de posar en marxa immediatament, com és obrir la plaça del 7 d'Octubre per a facilitar la mobilitat en esta zona. També han parlat d'obrir la plaça Hugo Zárate i un carrer que connecta amb l'avinguda Malva-rosa», ha detallat l'alcalde.

Després de la reunió amb el vicepresident segon de la Generalitat, Héctor Illueca, l'alcalde Joan Ribó ha informat que l'Ajuntament de València estudia aconseguir fons europeus per a la regeneració urbana de barris amb vivenda de renda limitada, per tant, la Malva-rosa serà una de les prioritats d'este futur pla d'acció. «Els he traslladat que estem estudiant obtindre recursos europeus dels fons Next Generation per a afrontar la rehabilitació d'esta zona, però encara s'ha de realitzar un estudi per part d'Urbanisme», ha manifestat Ribó.

Quant als equipaments públics, l'alcalde de València s'ha compromés a què enguany haurà d'estar ja la redacció del projecte del nou edifici municipal que es construirà en una parcel·la ubicada entre l'avinguda dels Tarongers, av. de la Malva-rosa i el carrer del Pare Antón Martín, que entre altres dotacions comptarà amb la biblioteca que demanda des de fa anys el barri.

 

Noves reunions programades

 

Per últim, l'alcalde de València ha anunciat al veïnat que el pla de xoc de poda i neteja que s'havia dut a terme fins al 31 de desembre de 2021, es prolongarà durant 2022, «en un clar compromís de mantindre en òptimes condicions el barril, altres de les qüestions que més demana el veïnat». Ribó ha dit també que s'ha concretat «fer reunions cada cert temps per tal d'avaluar quines són les mesures més adients per millorar la situació del barri».

Per la seua part, la presidenta d'Amics de la Malva, Ester Concepción, també ha fet una valoració positiva de l'encontre: «És positiu que l'alcalde es reunisca amb l'Associació de Veïns i sembla més coneixedor dels problemes que afecten el barri, però necessitem un grau més de concreció de les demandes que fem i amb un calendari de què anem a fer, quan ho anem a fer i com es va a fer. Sí que ens han dit que es va a fer alguna xicoteta actuació a curt termini, però queda en l'aire la concreció. També agraïm que s'ens convide a una pròxima reunió amb altres regidories que han d'intervindre al barri, perquè considerem que és necessària eixa coordinació».

Recursos multimedia

Ver álbum completo en Flickr

Joan Ribó
Ester Concepción