S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Retirada arena playas tormenta Celia - València

Vés enrere Retirada arena playas tormenta Celia

Tornar

L’Ajuntament retira 10.500 tones d’arena acumulada en els passejos marítims per la tempesta Cèlia

El vicealcalde Campillo assegura que les platges urbanes «estaran en perfectes condicions per a quan arribe el bon temps».

• Treballs de retirada de l'arena acumulada durant la tempesta Cèlia i posteriors borrasques

26/03/2022

Els servicis de neteja de l'àrea d'Ecologia Urbana estan desenvolupant una operació especial en els passejos marítims de les platges urbanes de la ciutat per tal de retirar tota la sorra acumulada durant la tempesta Cèlia i posteriors borrasques que han afectat el litoral valencià. S'estima que quan acabe esta acció s'hauran tornat a les platges 10.500 tones de sorra acumulada a les zones per a vianant, «el que garanteix que les platges i els passejos marítims urbans estaran en perfectes condicions per a quan arribe el bon temps» ha assenyalat el vicealcalde i regidor de l'àrea, Sergi Campillo.

 

Les platges urbanes de València es preparen per als visitants de la primavera després del temporal de pluja i vent que ha colpejat la Comunitat Valenciana. L'Ajuntament de València està netejant i condicionant l'arena arrossegada per la tempesta Cèlia dels passejos de les platges urbanes de Malva-Rosa, Cabanyal i Pinedo.

«El temporal d'aigua i de vent que estem patint ha arrossegat milers de tones d'arena des de la platja fins als passejos marítims i este Ajuntament, mitjançant el servici de neteja està duent a terme un dispositiu d'arrossegament per retornar tota la sorra desplaçada dels passejos a la platja», ha explicat el vicealcalde Sergi Campillo.

A més l'arena amuntonada pel vent i la provinent del trasllat s'ha d'escampar i anivellar amb tractors perquè siga més accessible a tots els usuaris de les platges. «Cada matí hi ha 7 equips treballant a les platges del nord i un altre al sud, ja que és al nord on hi ha hagut més acumulació de sorra per la tempesta. I a la vesprada 7 equips més continuen fent feina al nord», ha afegit el regidor d'Ecologia Urbana. Per als treballs es compta amb 10 persones i 9 tractors amb anivelladores.

El temporal ha afectat 2,2 quilòmetres de les platges del Cabanyal i Malva-rosa al nord, i un quilòmetre a la platja de Pinedo, al sud. «S'estima que es mouran 7.000 m³ de sorra, en total unes 10.500 tones, ja que cada dia s'estan movent aproximadament 1.700 tones», ha resumit Sergi Campillo.

Després d'estos treballs, «per a les properes festes de Pasqua s'espera que estes platges, que reben milers de ciutadans i visitants, estiguen en perfectes condicions per a quan arribe el bon temps».

Recursos multimèdia

Sergi Campillo