Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Restauración del cadafal de la Mare de Déu - València

Vés enrere Restauración del cadafal de la Mare de Déu

Volver

L’Ajuntament enceta els treballs de restauració del cadafal de la Mare de Déu

• El cadafal estarà completament restaurat per a les Falles de 2024

25/11/2023

 

  • Segons ha explicat l'alcaldessa de València, María José Catalá, “es tracta d'un compromís del nostre govern que complim per a retornar l’esplendor i dignificar el conjunt que representa una de les icones més característiques de la ciutat”.
  • Es restaurarà el cadafal per valor de 18.000 euros a càrrec de Ceballos i Sanabria i a més es construirà completament una nova estructura en la part inferior
  • Els treballs estaran finalitzats abans de l'inici de les falles el març de 2024 perquè tots els valencians puguen gaudir de la Patrona de València durant l'ofrena floral

L'Ajuntament ha començat ja la restauració del conjunt escultòric figuratiu de la Mare de Deu dels Desemparats de l'ofrena de les flors de les falles de València. Segons ha explicat l'alcaldessa de València, María José Catalá, “es tracta d'un compromís del nostre govern que complim per a retornar l'esplendor i dignificar el conjunt que representa una de les icones més característiques de la ciutat”.

“Els treballs estaran finalitzats abans de l'inici de les falles al març de 2024, perquè tots els veïns puguen gaudir del nou cadafal en bones condicions, ja que es trobava deteriorat i poc acurat”, ha explicat l'alcaldessa.

El projecte es compon de dues parts. D'una banda la restauració del propi cadafal, i per un altre, la construcció d'una nova estructura en la part inferior.

En primer lloc, la restauració del cadafal tindrà un cost de 18.000 euros i el responsable serà el taller Ceballos i Sanbria. Pretén millorar iconogràficament la visió que té com a reflex la Patrona de València i establir un mètode de treball que impedisca l'oxidació amb el temps, emprar Pla d'Or per a les zones d'orfebreria en substitució de la purpurina actual i retornar la qualitat de les superfícies i carnacions de la peça.

En segon lloc, també es treballarà en tota la zona inferior del cadafal. “En este cas, es construirà una estructura completament nova. Es faran els arnesos, argolles i tot el necessari per a poder fer treballs en altura, que és el que faran els seguidors de la Verge”, ha afirmat.

Tal com ha explicat el Regidor, el govern de Ribó «no va realitzar en huit anys ni una sola gestió per a posar solució a la deterioració. Ni tan sols van ser capaços de rehabilitar l'estructura l'any del Centenari de la Coronació de la Verge.

Cal recordar que tal com es va comprometre l'actual alcaldessa de València, María José Catalá, l'Ajuntament treballarà perquè les tradicions i els senyals d'identitat valencianes tornen a tindre el tractament que mereixen.

Així, la Senyera ha tornat a entrar en la Catedral per a commemorar el Te Deum del 9 d’Octubre; en Nadal, el Betlem municipal tornarà a estar en la plaça de l'Ajuntament; i també es recuperarà la col·locació de la tradicional Creu de Maig a la porta principal del consistori.