S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Rehabilitación viviendas alquiler Cabanyal - València

Vés enrere Rehabilitación viviendas alquiler Cabanyal

Tornar

L’Ajuntament ha rehabilitat més de 30 vivendes al Cabanyal per a destinar-les a lloguer assequible

La Regidoria de Vivenda gestiona inversions per valor de 5,6 milions d’euros per a la rehabilitació de vivendes al barri mariner de València

• Actualment s'estan rehabilitant set edificis municipals del Cabanyal

12/05/2021

La regidora de Vivenda de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha visitat este matí, junt amb el vicepresident segon del Consell i conseller d’Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, algunes vivendes municipals reformades i altres tantes en fase de reforma, al barri del Cabanyal, integrades en el Programa d’Inversions Productives (PIP). En la visita, la regidora Isabel Lozano ha donat a conèixer que l’Ajuntament ha finalitzat ja la reforma de més de 30 vivendes municipals en el barri i que la majoria estan en el procés d’adjudicació a les famílies de la borsa de demandants de lloguer assequible.

 

“En els últims anys, des de l’Ajuntament de València, en col·laboració amb la Generalitat i el govern de l’Estat, s’han dut a terme programes molt intensos de rehabilitació de vivenda en el barri del Cabanyal”, ha posat en valor la regidora de Vivenda, qui ha recordat que “éren vivendes que va adquir l’anterior govern del Partit Popular amb la intenció d’enderrocar-les per a destruir un barri tan apreciat i tan valorat com és el Cabanyal”.

Moltes de les rehabilitacions dutes a terme són "en edificis singulars", ja que es tracta "de cases amb arquitectura típica d’este barri mariner, que en molts casos havien perdut les seues característiques originàries i que amb les rehabilitacions se’ls ha retornat a les façanes l'estètica i l’adornament propis de la idiosincràsia de barri del Cabanyal", ha explicat Lozano.

Isabel Lozano ha recordat que estos immobles del programa de lloguer assequible de l'Ajuntament de València poden sol·licitar-los, a tots els efectes, les persones empadronades o que acrediten residència efectiva en el terme municipal de València, amb al menys un any d'antelació a l'hora de la signatura del contracte d'arrendament. "Només cal estar inscrits en el Registre de Demandants de Lloguer de l'Ajuntament de València i no tindre, en ple domini o usdefruit, un habitatge situat en el territori espanyol, ni la persona sol·licitant i ni cap membre de la unitat de convivència. Per això, "anime a la ciutadania a inscriure’s en el registre, ja que es pot accedir a habitatges recentment rehabilitats en unes condicions molt avantatjoses respecte al mercat lliure", ha afegit.

MÉS DE 5,6 MILIONS D’EUROS D’INVERSIÓ

La regidoria de Vivenda gestiona un total de 5.634.944,28 euros entre el programa PIP, el d’Àrees de Regeneració I Renovació Urbana (ARRU) i la reforma d'habitatges ubicats en plantes baixes, per cobrir les necessitats de persones grans o amb algun tipus de discapacitat, tenint en compte que la majoria dels edificis de la zona no disposa d'ascensor.

En este pressupost també s’inclou el recurs anunciat recentment del carrer dels Àngels, on es preveu construir 25 unitats d'allotjament entre totes les plantes, a més de les estances d'ús comuns per a allotjament dotacional amb preferència de caràcter transitori o d'urgència de les persones o unitats familiars que necessiten habitatge fins que se'ls puga assignar un habitatge amb caràcter més prolongat. Al seu torn a més d'allotjament provisional o de trànsit, s'aprofitarà la seua estada a l'edifici per a suport social, d'informació laboral, d'assistència a cursos o xarrades al mateix edifici, per a això es disposarà en els elements comuns de sales d'estudi o de xarrades i de classes (informàtica, internet i idiomes).

7 VIVENDES EN REHABILITACIÓ

Tal i com ha explicat la regidora de Vivenda de l’Ajuntament, Isabel Lozano, actualment hi ha en marxa obres de rehabilitació en set edificis municipals del Cabanyal. Es tracta d’una vivenda en Sant Pere, 33 i altra Luis Despuig, 20 on la rehabilitació de dos edificis per a dos habitatges dúplex amb un pressupost de 337.373,06 euros està ara en execució.

També hi ha en marxa obres en un edifici a José Benlliure, 163, altra a Escalante, 196 i altra a Amparo Guillem 3. Es tracta de la rehabilitació de tres edificis. A l'edifici situat en José Benlliure 163 per a un local i un habitatge de dos plantes. A l'edifici situat en Amparo Guillem 3 per un habitatge de tres plantes. I en l'edifici situat a Escalante 196 per a un local i un habitatge d’una planta. Tot açò compta amb un pressupost de 402.640,57 euros.

D’altra banda, al carrer Progrés 193-195 s’està executant la demolició de l'edificació existent i hi ha prevista la posterior construcció d'un edifici per a dos habitatges, un en planta baixa i una altra en planta primera i segona. La inversió serpa de 219.477,59 euros. Finalment, en Josep Benlliure 194 està en marxa la rehabilitació d'un edifici per a un local en planta baixa i un habitatge en planta primera i segona amb un pressupost de 100.451,94 euros.

Per la seua banda, el vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau ha destacat que "estem finalitzant un projecte que hauria d'haver estat acabat fa deu anys i que per fi estes cases rehabilitades tindran un ús residencial". I ha assegurat que "mentre els anteriors governs municipals de València i de la Generalitat s'entestaven a enderrocar cases per perllongar una avinguda, ara des de l'Ajuntament de la ciutat i des del Govern del Botànic posem en valor el patrimoni i la riquesa arquitectònica del Cabanyal".

Recursos multimèdia

Isabel Lozano